Curele de transport pentru călătorii internaționale. Ghid de achiziție

2023-06-06
Curele de transport pentru călătorii internaționale. Ghid de achiziție

Cel mai important aspect de care trebuie să ții cont atunci când călătorești cu auto remorca este siguranța. Iar când vine vorba de transportul pentru călătoriile internaționale este foarte important să iei în calcul elementele care contribuie la stabilizarea încărcăturii.

Așadar, integritatea materialelor pe care le transporți devine un aspect de neglijat. Dacă te întrebi cum poți ajunge la destinație având încărcătura în siguranță, curelele de transport sunt alegerea potrivită!

În articolul de astăzi îți vom prezenta pașii de urmat pentru achiziționarea curelelor de transport destinate călătoriile internaționale. În plus, o să vorbim și despre condițiile necesare pe care ar fi bine să le cunoști dacă vrei ca marfa transportată să ajungă cu bine la destinație.

Ce sunt curelele de transport?

Curele de transport sunt chingi create din împletituri bine strânse, cu noduri în tensiune, care sunt acoperite cu un strat de ceară specială sau lac cu rol întăritor. Sunt folosite pentru stabilizarea materialelor pe care le transporți cu remorca. Chingile de fixare te ajută să menții încărcătura în loc pe toată durata transportului.

Câte tipuri de curele de transport există?

În primul rând, diferența dintre tipurile de curele pe care le poți utiliza pentru securizarea transportului se raportează în mare parte la mărimi. De aceea, putem vorbi despre chingi de fixare cu dimensiuni:
 • între 25 și 90 mm lățime;
 • între 0,4 și 10 m lungime.

Cu alte cuvinte, cu cât chinga este mai scurtă și mai îngustă, cu atât este mai indicată transportului de dimensiuni reduse. Iar cu cât dimensiunile curelei cresc, cu atât este mai potrivită pentru stabilizarea obiectelor voluminoase sau foarte grele.

Iată câteva dintre cele mai folosite tipuri de curele de transport pentru remorcă:

 • curele cu cataramă;
 • curelele cu clichet;
 • curele elastice;
 • curele cu cataramă cu prindere pe dungi;
 • curele pentru încărcături delicate.

Cum îți alegi curelele de transport pentru călătoriile internaționale

Achiziționarea de curele de transport de calitate pentru călătoriile internaționale este esențială pentru a te asigura că marfa încărcată este în deplină siguranță pe parcursul întregului traseu

La fel cum verifici temeinic cuplarea corectă, presiunea anvelopelor, sistemele de frânare și montarea oglinzilor telescopice care te vor ajuta la realizarea manevrelor pe timpul deplasării, este important să ții cont de fixarea mărfii. Chiar dacă nu ai avut nevoie să experimentezi tractarea unui utilaj până acum, noi îți spunem cum să te pregătești ca la carte.

#1 Află care sunt nevoilor tale

De regulă, încărcătura este cea care ne spune cât de mult putem călători cu o remorcă fiindcă există o masă totală admisă prin lege, în funcție de greutatea automobilului.

Important de menționat este că pentru achiziționarea unei remorci mai mari ai nevoie de un permis de conducere din categoria BE. Așa că, e bine să te gândești atent când vrei să realizezi o tractare cu o remorcă de sub 750 kg pentru că reglementările legale în vigoare nu pot fi încălcate. Citește mai multe despre cuplarea la un autovehicul de categoria B. De asemenea, nu uita de certificatele suplimentare pentru viteza legală de peste 100 km/h și asigură-te că ai în permanență adeverința de asigurare, ITP-ul, rovinieta sau vigneta.

Cât despre încărcătură, acesta poate fi un autovehicul, un ATV sau o motocicletă, dar poate fi și un soi de material folosit în construcții. Despre electrocasnice sau obiecte de mobilier, nu poate fi vorba când ne raportăm la transporturile internaționale. Acum că ai stabilit cu ce fel de remorcă vei pleca la drum, știi ce capacitate de încărcare vei avea și ce fel de bunuri vei transporta, nu rămâne decât să urmezi pașii de mai jos.

#2 Alege un sistem de prindere eficient

Atunci când alegi curelele pentru remorcă ai nevoie să te orientezi către cele de dimensiuni corespunzătoare. Înainte să alegi materialele, te sfătuim să măsori cu o sfoară lungimea pe care trebuie să o aibă coarda.

Așezi bucata de sfoară dintr-un capăt lateral al remorcii peste obiectul transportat pentru a ajunge în capătul lateral opus. Măsori lungimea sforii și vezi la ce dimensiuni se încadrează chinga de care ai nevoie. E important să te asiguri că dispozitivul de securizare a transportului poate suporta greutatea lui.

Chingile trebuie să fie dotate cu un sistem de prindere special numit clichet, iar chingile Unitrailer sunt realizate din oțel rezistent la torsiune și coroziune. Iar pentru a asigura prinderea curelei, clichetul se prinde de marginea remorcii. Celălalt capăt al corzii este dotat cu cârlig și se ancorează în inele special montate. În catalogul nostru vei găsi curele pentru transport atât pentru remorci cât și pentru plaftorme. Accesoriile au lungimea de la 3 până la 10 metri, rezistență de la 1 până la 5 tone și sunt disponibile cu clichet, care permite descărcarea în doar câteva momente.

#2 Alege un sistem de prindere eficient

Atunci când alegi curelele pentru remorcă ai nevoie să te orientezi către cele de dimensiuni corespunzătoare. Înainte să alegi materialele, te sfătuim să măsori cu o sfoară lungimea pe care trebuie să o aibă coarda.

Așezi bucata de sfoară dintr-un capăt lateral al remorcii peste obiectul transportat pentru a ajunge în capătul lateral opus. Măsori lungimea sforii și vezi la ce dimensiuni se încadrează chinga de care ai nevoie. E important să te asiguri că dispozitivul de securizare a transportului poate suporta greutatea lui.

#3 Folosește curele de transport certificate conform standardelor internaționale

În calitate de producători, asigurăm confecționarea acestora cu mare precizie, dar și rezistența certificată de GS TUV. Centurile de transport cumpărate din magazinul nostru online pot fi folosite în cazul călătoriilor internaționale, fiind în conformitate cu standardul european EN 12195-2.

Acest standard european este recunoscut la nivel internațional și obligă vehiculele cu transport să aibă echipamente de fixare a încărcăturii. Utilizând echipamente de fixare care respectă acest standard, vei avea posibilitatea să circuli fără probleme în afara țării.

#4 Alege curelele originale

În general, curelele originale sunt ceva mai costisitoare, însă reprezintă un factor important pentru valoarea remorcii. Este recomandat ca toate piesele și accesoriile pe care le folosești să fie originale.

Pentru fiecare investiție trebuie să suporți anumite cheltuieli, însă te sfătuim să nu faci compromisuri și să alegi exact ceea ce îți este necesar. Curele second-hand nu au o garanție mare, iar curele de dimensiuni mai mici nu vor compensa niciodată pentru o chingă potrivită remorcii tale.

De ce să alegi curelele de transport pentru călătorii internaționale?

Principalul avantaj al curelelor pentru fixare este oferit de siguranța mărfurilor în timpul transportului. Însă putem menționa și siguranța ta și a tuturor participanților la trafic ca un beneficiu al utilizării curelelor.

Iată următoarele avantaje pe care trebuie să le știi:

 • bunurile sunt securizate împotriva hoților;
 • chingile sunt ușor de întreținut;
 • spațiul de depozitare al remorcii nu este deteriorat de lovituri sau zgârieturi ale mărfurilor;
 • transportul se face cu ușurință întrucât bunurile voluminoase ancorate nu creează balans;
 • dispozitivele de ancorare cu curea sunt ușor de depozitat și nu ocupă mult spațiu;
 • ușurința în utilizare;
 • curelele de fixare au o durată de viață îndelungată.

Pe piața actuală există alternative pentru curele de securizare a mărfurilor transportate. Frânghiile, corzile elastice, prelatele de remorcă și plasele fac parte din această categorie.

Întrucât frânghiile și corzile elastice nu au toleranță mare la forțe și tensiuni, pot ceda imediat ce suferă o expunere la o tensiune mai mare. În plus, prelatele pentru remorcă și plasa pentru mărfuri, foarte utile pentru a elimina riscul ca marfa să cadă pe carosabil, nu oferă o ancorare eficientă.

De aceea, curelele pentru fixarea obiectelor rămân cea mai potrivită alegere pentru a securiza transportul internațional. Călătorește responsabil și pregătit în străinătate!

pixel