Ce accesorii să alegi pentru o remorcă echipată complet

2022-05-12
Ce accesorii să alegi pentru o remorcă echipată complet

Ce accesorii să alegi pentru o remorcă echipată complet

Transportul mărfurilor rapid și sigur îl realizezi adesea cu ajutorul remorcii tale. Însă pentru a putea beneficia de toate avantajele remorcii, poți opta pentru echiparea ei completă. Atunci când alegi să achiziționezi o remorcă, te orientezi după cea care îți îndeplinește toate nevoile. Dacă nu ai găsit o ofertă potrivită, poți să-ți accesorizezi remorca după bunul plac astfel încât să poți transporta orice ai nevoie. Așadar, ce fel de accesorii trebuie să alegi pentru a te bucura de o remorcă echipată complet? Îți vom detalia totul în articolul de azi.

De ce să îți echipezi remorca cu accesorii

Ai cumpărat o remorcă pentru a putea transporta bunuri? Probabil că o vei folosi un timp îndelungat, însă ce faci dacă materialele necesare nu pot fi așezate în remorcă? Nu e o alegere potrivită să te gândești să schimbi obiectul tractabil. Ci îl poți modifica cu ajutorul unor elemente adiționale care să faciliteze transportul. De exemplu, poate ai de mutat mobilier înalt precum dulapuri sau chiar frigiderul. Și ca să nu stai cu grija că ar putea cădea din remorcă, ai posibilitatea de a alege accesorii care să prelungească pereții laterali ai remorcii. Sau poate că trebuie să transporți bunuri pe condiții meteorologice nefavorabile. Așadar, ai nevoie de accesorii cu care să protejezi materialele și respectiv, remorca. Cu alte cuvinte, accesoriile pentru remorcă îți ușurează munca, din multe puncte de vedere. Iar ca să ai parte de un obiect tractabil echipat complet, trebuie să te orientezi după o serie de accesorii ce se montează pe remorcă.

Sisteme antifurt pentru remorcă și de ce să le alegi

Pentru a securiza remorca și bunurile împotriva hoților, ai nevoie de un sistem antifurt. El se montează pe cupla remorcii și previne posibilitatea decuplării de la autoturism. Astfel, hoții nu pot pleca cu remorca și tot ceea ce conține ea. Dacă te întrebi cât de sigure sunt antifurturile pentru remorcă, metoda prin care poți desface accesoriul este exclusiv cu cheia. De ce? Pentru că structura antifurtului este construită în așa fel încât el să nu poată fi înlăturată ușor sau rapid. Există trei tipuri principale de sisteme antifurt:

  • Pentru cupla remorcii. Ea acoperă zona de cuplu a ansamblului și oferă stabilitate mai mare. Așadar, există șanse mai mici ca remorca să se decupleze în timpul mersului.
  • Tip butuc. Asemănător cu butucul de la ușă, el se introduce într-o fantă specială din zona manetei de blocare a remorcii.
  • Tip receptor. Este o tijă de metal ce poate fi încuiată cu lacăt fie la un capăt, fie la ambele. De regulă, ele sunt realizate din materiale dure și rezistente, precum oțel zincat sau alte aliaje tratate pentru a nu coroda. Iar dacă te gândești să optezi pentru un sistem antifurt second-hand, asigură-te că este compatibil cu remorca ta, dar și că se află într-o stare bună.

Utilitatea înălțătoarelor la remorcă

Mutatul mobilei poate deveni o provocare atunci când piesele sunt voluminoase sau mult prea înalte. Pentru că nu ai niciodată certitudinea că tot carosabilul este în stare bună sau că traficul este în condiții favorabile, este indicat să accesorizezi remorca cu înălțătoare. Practic, utilitatea înălțătoarelor este redată de extinderea spațiului de depozitare în interiorul remorcii. Așadar, ai posibilitatea: · de a îmbarca obiecte voluminoase în remorcă fără grija că virajele vor determina căderea; · de a depozita mai multe obiecte suprapuse pentru a mări transportul. Și în funcție de obiectele sau bunurile pe care vrei să le transporți, poți opta pentru înălțătoate tip oblon, cadru sau panou metalic. La fel ca și în cazul sistemelor antifurt, înălțătoarele trebuie să fie rezistente la orice intemperii, dar și la coroziune.

Prelată pentru remorcă: de ce să acoperi transportul

Și pentru că vremea nefavorabilă îți poate da planurile peste cap, mai bine alegi să îți accesorizezi remorca cu o prelată potrivită. De exemplu, dacă vrei să transporți pământ pentru grădina ta de flori, ploaia sau ninsoarea pot afecta calitatea materialului. Totuși, prelatele pentru remorcă pot fi folosite și pentru a securiza transportul astfel încât el să nu ajungă pe carosabil. Dacă nu atașezi remorca la autoturism, este indicat să o acoperi cu prelată pentru a preveni deteriorarea ei la interior. Ea protejează împotriva oricărui fel de intemeperii întrucât este realizată din materiale rezistente și care resping apa, de exemplu. Alegerea prelatei potrivite se face în funcție de dimensiunea remorcii, la care se adaugă și dimensiunea înălțătoarelor. Așadar, pentru remorci cu înălțătoare ai nevoie de prelate cu mult mai mari pentru a putea acoperi complet încărcătura.

Securitatea remorcii cu camere de supraveghere

Dacă vrei să fii sigur de manevrele pe care le faci atunci când conduci ansamblul format din autoturism și remorcă, montarea unei camere în zona posterioară a remorcii te poate ajuta. Fie că e vorba despre parcare, întoarcere sau depășire, este nevoie să fii în permanență informat despre ceea ce se petrece în jurul ansamblului. Și pentru că adesea, remorcile obturează vederea în oglinda retrovizoare, camera de filmat îți poate fi de folos. Practic, vorbim despre un sistem simplu format din cameră și un ecran montat pe bordul mașinii. În plus, poți alege un sistem de supraveghere și pentru a monitoriza în permanență ce se întâmplă cu remorca ta, cât timp nu te afli în perimetrul ei. De cele mai multe ori, camerele de acest gen vin cu o aplicație ce se poate instala pe telefonul mobil pentru ca tu să fii la curent cu starea obiectului tractabil. Așadar, pentru a putea beneficia de siguranță în traseele pe care le parcurgi, dar și avantaje precum spațiu de depozitare mai mare, este recomandat să iei în considerare accesorizarea remorcii tale. Sperăm că articolul de azi te-a ajutat să descoperi ce să alegi pentru o remorcă echipată complet. Îți dorim drumuri bune și spor în toate!

pixel