Cum se curăță corespunzător remorca auto: tot ce trebuie să știi

2021-09-08
Cum se curăță corespunzător remorca auto: tot ce trebuie să știi

Cum se curăță corespunzător remorca auto: tot ce trebuie să știi

În momentul în care achiziționezi o remorcă, trebuie să știi că achiziția ta vine la pachet cu o serie de responsabilități. Una dintre cele mai importante este reprezentată de păstrarea în stare optimă de funcționare, curată, fără murdărie, a vehiculului tractabil. De regulă, atunci când intri în posesia unei remorci, scopul pe care îl îndeplinește aceasta este uzul personal sau profesional. În cele mai multe cazuri, auto remorcile sunt utilizate pentru transportarea materialelor și a diferitelor elemente legate de logistică. Ca atare, utilajul pe care îl folosești pentru tractare se poate alege cu murdărie precum și cu obiecte nedorite care pot duce către apariția unor disfuncționalități. Acest aspect poate afecta rularea optimă a remorcii și poate reprezenta o problemă din punct de vedere vizual. În articolul de astăzi o să vedem de ce este important să îți păstrezi remorca în stare curată și care sunt modalitățile prin care să o întreții corespunzător. Rămâi pe aproape și parcurge următoarele rânduri, dacă vrei să afli informațiile necesare.

De ce este importantă curățarea remorcii auto

Asemenea autoturismelor, și remorcile auto au o mulțime de componente indispensabile confecționate sau placate cu diferite metale. Prin urmare, curățarea periodică și întreținerea corespunzătoare contribuie la păstrarea acestora în stare bună. Mai mult, îți pot aduce avantajul utilizării vehiculului tractabil pe o perioadă mai lungă de timp. O îngrijire atentă îți oferă următoarele beneficii:

 • aspect exterior impecabil;
 • evitarea reparațiilor sau a înlocuirilor de piese;
 • vizibilitate crescută în timpul condusului;
 • protecția ta în timpul muncii.
Gândește-te doar că omiterea îndepărtării murdăriei acumulate poate duce la deteriorarea prematură a pieselor, dar și la afectarea modului optim de funcționare.

Curățarea periodică a remorcii auto

Deși metalele din care sunt confecționate remorcile și semi-remorcile au rezistență crescută la factorii externi, acestea se pot uza cu adevărat din cauza îngrijirii precare. Ca atare, fiecare imperfecțiune sau punct de murdărie ce are vizibilitate trebuie îndepărtate la timp. Pe de altă parte, fiecare vehicul sau utilaj care se află în posesia ta are nevoie de îngrijire regulată, iar remorcile nu fac nici ele excepție. Acest lucru este necesar pentru ca remorca pe care o utilizezi să aibă un aspect grozav și să poată fi folosită pentru o perioadă cât mai îndelungată. Un utilaj tractabil bine întreținut poate fi cartea ta de vizită, mai ales în cazurile în care este destinat activităților de uz profesional. Mai mult, lustruirea regulată și spălarea aduc un plus de valoare în cazul în care intenționezi să vinzi ulterior remorca. Când știi că este tipul pentru o spălare completă? Ei bine, atunci când deja observi urme vizibile de murdărie, ulei, pete, dungi sau noroi. De altfel, dacă nu obișnuiești să utilizezi frecvent remorca auto, atunci îți recomandăm să realizezi un proces complet de curățare de două ori pe an. Acest lucru este benefic pentru mentenanța obiectului tractabil și pentru evitarea apariției petelor de rugină.

Cum cureți corespunzător obiectul remorcabil

Procesul de spălare și îngrijire completă a remorcii pe care o folosești se face cu ușurință, într-un timp foarte scurt. Tot ce ai nevoie este îndemânare, atenție, un recipient cu detergent și burete de dimensiuni mari. Te-ai întrebat vreodată cum îți poți face remorca să lucească doar prin câteva treceri? În cazul în care dorești să faci această acțiune de unul singur, hai să afli cum poți curăța potrivit atașamentul, pentru un rezultat impecabil. Există foarte multe soluții profesionale prin care îți poți curăța remorca, însă acest lucru este posibil și cu alternativele pe care le ai la îndemână prin casă. Tot ce ai nevoie este:

 • un recipient mare cu apă curată;
 • săpun lichid pentru vase;
 • bicarbonat sau oțet;
 • un burete mare pentru spălare.
Realizează un amestec din toate elementele enumerate mai sus și te poți pune liniștit pe treabă. Îți recomandăm ca după prima sesiune de curățare, să mai speli totul încă o dată cu detergent de vase și apă. De altfel, dacă nu ai suficient timp la dispoziție pentru curățare amănunțită, opțiunea unui furtun cu presiune este ideală. Bineînțeles, acest lucru implică anumite costuri suplimentare.

Lucruri recomandate atunci când îți cureți remorca

Chiar dacă procesul de curățare al remorcii poate părea simplu, există câteva lucruri care pot fi făcute și unele ce nu sunt de fel recomandate. Pentru a te asigura că îngrijești vehiculul remorcabil asemenea unui profesionist, trebuie să cunoști câteva reguli pe care să le urmezi. Iată ce te sfătuim să faci pentru ca remorca ta să arate impecabil și să funcționeze la capacitate maximă:

 • îndepărtează întâi resturile dure și clătește;
 • pulverizează săpun și lasă răgaz de câteva minute;
 • perie bine zonele accesibile și apoi clătește cu apă;
 • așteaptă până când remorca se usucă în întregime, apoi o poți atașa autoturismului;
 • du remorca la spălătorie sau îngrijește-te de acest proces de unul singur, de două ori pe lună;
 • dacă observi apariția petelor de rugină, mergi cu remorca ta la un atelier autorizat;
 • fă același lucru și dacă observi urme vizibile în stratul de vopsea – în timp, zgârieturile în profunzime pot duce la apariția ruginii.

Implementarea tuturor acestor activități reprezintă un proces complex prin care îți poți păstra vehiculul tractabil ca nou, chiar și după multiple utilizări. Este important să verifici remorca după fiecare încărcătură deoarece materialele transportate pot lăsa urme și reziduri. Ce să eviți atunci când cureți remorca Atunci când te apuci de curățarea și spălarea obiectului remorcabil, nu trebuie trecut cu vederea faptul că procesul poate avea și efecte negative, anume deteriorarea metalului. Acest lucru se poate întâmpla în cazul în care spălarea remorcii este realizată cu substanțe nepotrivite, pe grabă sau cu jet de apă prea puternic. În acest sens, noi îți recomandăm să ai în vedere următoarele aspecte:

 • nu utiliza substanțe chimice;
 • nu o stropi doar cu apă;
 • nu utiliza soluții de proveniență necunoscută;
 • nu folosi un furtun cu presiune prea mare;
 • nu cupla remorca la automobil dacă aceasta nu este uscată complet;
Alege mai degrabă să cureți urmele și rezidurile tari cu substanțe organice sau detergent lichid de vase. Această variantă te scutește și de costuri suplimentare, dar îți oferă și rezultatele de care ai nevoie.

Concluzii

Întreținerea corespunzătoare a vehiculului remorcabil pe care îl utilizezi reprezintă un aspect care îți susține investiția. Cum achiziționarea unei remorci este un lucru serios, tu trebuie să îți asumi și responsabilitățile ce vin la pachet cu aceasta. Nu uita că cea mai bună spălare a remorcii poate fi făcută chiar de către tine, dacă vrei să scutești o sumă constantă bani. Bineînțeles, în contextul în care îți dorești o decontaminare ca la carte, poți opta pentru spălătoriile profesionale. Sperăm că sfaturile noastre despre curățarea corespunzătoare a remorcii te vor ajuta să îndepărtezi cu ușurință murdăria acumulată pe obiectul tractabil. Drumuri line îți dorim!

Recomandate

pixel