Cât costă asigurarea pentru o remorcă

2021-09-08
Cât costă asigurarea pentru o remorcă

De ce să alegi aripi și apărători pentru roțile remorcii

Roțile auto remorcii reprezintă o componentă indispensabilă. Gândește-te că, fără roți, niciun vehicul nu își mai poate face treaba pentru care a fost creat. Chiar dacă anvelopele și roțile se schimbă mult mai ușor decât alte piese, au nevoie și ele de protecție, dacă vrei să le ai perfect funcționale pentru cât mai mult timp. Prin urmare, alegerea unor accesorii pentru roțile remorcii nu oferă doar protecția acestora, ci contribuie la menținerea siguranței încărcăturii și, de ce nu, a ta. Spre exemplu, aripile și apărătorile pentru vehiculul tractabil sunt acele instrumente ce au scopul de a proteja ansamblurile de anvelope și roți. Mai mult decât atât, ele pot îmbunătăți aspectul finit al remorcii tale. Ți-am stârnit curiozitatea? Hai să descoperi mai multe detalii.

De ce să optezi pentru aripi și apărători la remorcă

Principalul scop pe care îl au aripile și apărătorile pentru roțile remorcii este de a proteja atât vehiculul tău, cât și pe cele din jur de noroi, apă, pietre și alte pericole. De altfel, accesoriile pentru roți reprezintă instrumente de siguranță care reușesc să împiedice resturile sau obiectele de pe drum să cauzeze daune.
Important de menționat: aripile se montează deasupra roților, iar apărătorile în spatele acestora. Pe de altă parte, aripile și apărătorile previn, de asemenea, deteriorarea prematură a roților remorcii, a remorcii în sine, dar și a caroseriei vehiculului tractor. În plus, aceste instrumente reduc expunerea la elementele corozive. Aspect deosebit de important dacă remoca ta circulă și în condiții meteo neprietenoase, pe drumuri cu gheață sau sare. Gândește-te că, fără aripi sau apărători atașate, o piatră ar putea fi aruncată cu ușurință în alte vehicule participante la trafic. Astfel, caroseria sau chiar parbrizul autoturismului ar putea fi afectate. Desigur, acest scenariu ți se poate întâmpla chiar ție. Pe lângă faptul că estetica automobilului și cea a remorcii ar fi afectate, nu cred că ar fi prea plăcut ca toate obiectele pe care le transporți să fie stropite cu noroi. Mai ales dacă vehiculul tău tractabil nu dispune de prelată sau obloane.

Aripi și apărători pentru remorcă: cum alegi materialul

Ca să poți alege aripile potrivite pentru remorca ta trebuie să iei în considerare traseele pe care le faci cu vehiculul tractabil și banii pe care ești dispus să îi investești în noi echipamente. În funcție de aceste două aspecte îți va fi mult mai ușor să optezi pentru varianta potrivită. După cum poate cunoști, aripile și apărătorile pentru remorcă pot fi sub formă de:

 • aripi din metal;
 • aripi din calități;
 • apărători din cauciuc.

Fiecare având, bineînțeles, calități și proprietăți diferite. Opțiunea cea mai eficientă este, desigur, cea a aripilor din metal. Cei mai mulți proprietari de remorcă își îndreaptă atenția spre cele din oțel inoxidabil datorită rezistenței, proprietăților anticoroziune și aspectului estetic pe care îl oferă. Pe de altă parte, aripile din plastic oferă o durabilitate și rezistență la intemperii, în ciuda costurilor de achiziție ceva mai reduse. Iar dacă vorbim despre apărători, singura ta variantă rămâne cea din cauciuc. Pentru ele optează, cu precădere, proprietarii de remorci cu masa mai mare de 750 kg, dar sunt extrem de utile și pentru remorcile ceva mai mici.

Avantajele aripilor și apărătorilor pentru remorcă

Aripile și apărătorile pentru remorci nu ar trebui să-ți lipsească din mai multe motive. Este important să înțelegi că acest gen de echipamente sunt cu mult mai importante decât un simplu accesoriu care dă plus valoare aspectului. Uite câteva dintre beneficiile aripilor și apărătorilor pentru remorcă:

 • Asigură protecție. Așa cum am menționat anterior, scopul apărătorilor și aripilor pentru remorcă este acela de a proteja vehiculele de pietre, noroi, apă și alte posibile pericole. În plus, ele contribuie la menținerea unor condiții sigure pe tot parcursul deplasării, în special pe drumurile accidentate sau deteriorate. Și să nu uităm că protejează și împotriva elementelor corozive.
 • Prelungesc durata de viață a roților și, implicit, a remorcii. Datorită faptului că instrumentele oferă și protecție anticorozivă, atât piesele remorcii, cât și roțile reușesc să reziste mai mult în timp. Plus că, dacă suportul este aplicat de o persoană calificată, tu nu trebuie să îți faci griji că apărătorile sau aripile s-ar putea desprinde în mers și ar putea provoca daune. Dar pentru liniștea ta, noi te sfătuim să te asiguri că sunt bine fixate și nu au nicio urmă de uzură, înainte de fiecare deplasare.
 • Îmbunătățesc aspectul remorcii. Până la urmă, un vehicul tractabil bine echipat și îngrijit poate fi o carte de vizită pentru serviciile tale, mai ales dacă îl utilizezi în scop profesional. În plus, tu poți opta pentru o pereche de apărători personalizate sau aripi vopsite după placul tău. Unde mai pui că montarea accesoriilor pentru roțile remorcii te pot scuti de posibile cheltuieli de reparație.

Curățarea aripilor și apărătorilor pentru auto remorcă

Dacă vrei să fii mândru de aspectul remorcii tale, atunci ar trebui să te străduiești să o menții curată. Plus că o întreținere corespunzătoare prelungește durata de viață a remorcii și, implicit, a pieselor acesteia. Aripile și apărătorile murdare nu sunt deloc plăcute ochiului și pot lăsa dungi sau zgârieturi pe cadrul remorcii. În timp, echipamentele pot acumula sedimente și mucegai, aspect ce poate conduce la afectarea componentelor metalice ale vehiculului tractabil. Cum accesoriile pentru roți sunt utilizate pentru protecție, este inevitabil ca acestea să nu se murdărească sau să se uzeze. Cu toate acestea, poți crește durata de viață a aripilor și apărătorilor dacă urmezi câțiva pași specifici. Uite ce te sfătuim noi:

 • curăță și spală apărătorile și aripile în mod regulat, pentru a evita depunerile;
 • folosește detergent de uz casnic și un burete cu suprafață dură;
 • utilizează un furtun de apă cu presiune, acasă sau la spălătoria self-service;
 • apelează la ajutorul substanțelor speciale pentru îndepărtarea sedimentelor;
 • achiziționează și aplică o soluție pentru polish, în cazul în care aripile și apărătorile prezintă zgârieturi;
 • asigură-te că echipamentele sunt complet uscate înainte de a pleca din nou la drum;
 • mergi la o spălătorie specializată și lasă-i pe cei de acolo să se ocupe de vehicul;

Sperăm că te-ai convins de importanța aripilor și apărătorilor pentru roțile remorcii tale. Înainte de a decide achiziționarea acestor accesorii deosebit de utile, ia în calcul scopul folosirii remorcii pe care o deții, infrastructura pe care va rula și condițiile meteo pe care le va înfrunta. De aici, hotărârea va fi mult mai ușoară. Drumuri line îți dorim!

Recomandate

pixel