Roți de sprijin pentru remorci și alte sisteme pentru siguranța încărcăturii

2023-06-06
Roți de sprijin pentru remorci și alte sisteme pentru siguranța încărcăturii

Pornești la drum? Atașarea la autoturism a unui remorci presupune măsuri de protecție sporite. Fie că transporți o încărcătură ușoară sau grea, siguranța trebuie să fie mereu pe primul loc. La fel ca și importanța anvelopelor, ale căror presiune influențează performanțele dinamice ce țin de stabilitatea, aderența și reacția la accelerație a remorcii, roțile de sprijin sunt proiectate să susțină cea mai mare parte din greutatea încărcăturii.

Cu alte cuvinte, fiecare sistem care asigură încărcătura are un rol extrem de important. De aceea, în articolul de astăzi îți vom prezenta tot ceea ce trebuie să știi despre roțile de sprijin pentru remorci și îți vom spune care sunt metodele prin care te poți asigura că încărcătura ta va fi transportată în siguranță.

Ce sunt roțile de sprijin pentru remorci?

Știai că poți să muți remorca fără să o cuplezi la autoturism? Roțile de sprijin sunt ideale când vrei să muți obiectul tractabil, chiar dacă nu este cuplat.

Aceste accesorii fac parte din sistemul pentru siguranța încărcării și asigură stabilitatea și distribuția uniformă a mărfii transportate. Pentru că au rolul de a susține o mare parte din greutatea transportului, roțile de sprijin ale remorcii oferă un grad ridicat de manevrabilitate a vehiculului tractabil.

Sunt montate în partea din spate a remorcii și de cele mai multe ori sunt prevăzute cu pneuri, însă există variante disponibile și cu roți de cauciuc pentru terenuri mai solide. De asemenea, pot fi reglabile pentru a se potrivi cu diferite tipuri de remorci și vehicule de tractare.

Așadar, dacă te gândești că ai putea avea nevoie de un grad mai mare de manevrabilitate, roțile de sprijin sunt alegerea perfectă. În funcție de frecvența cu care utilizezi remorca și în funcție de poziționarea acesteia după decuplare, poți opta și pentru piciorul de sprijin. Este important însă să menționăm că piciorul de susținere este recomandat atunci când staționarea remorcii are loc pe un teren rezistent, precum asfaltul sau cimentul.

Piciorul de sprijin - un alt tip de sistem pentru obiectele remorcabile

Cum spuneam, sistemele de susținere au mai multe întrebuințări pentru ansamblul tău. Piciorul de sprijin, cunoscut și sub denumirea de scripete este un accesoriu pentru remorci folosit cu scopul de a stabiliza și a susține remorca la nivelul cuplării cu automobilul. Se folosește atunci când remorca nu este atașată la vehiculul de tractare sau când este parcată.

Practic, poți folosi piciorul de sprijin atunci când ai nevoie să decuplezi remorca de la mașină. Iar pentru a nu fi nevoit să o ridici la nivelul cârligului de remorcare, folosirea acestui accesoriu te scapă de orice efort suplimentar. Cu toate acestea, este important să știi că piciorul de susținere nu poate fi folosit pe orice suprafață, e nevoie ca terenul să fie nivelat.

Sisteme de sprijin: noi sau second hand?

De unde știi dacă e în ordine să-ți achiziționezi sisteme second-hand? Primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este frecvența cu care ai folosi sistemul de sprijin. Așadar, dacă îl atașezi rar remorcii, poți merge pe varianta second-hand. În caz contrar, recomandăm piese noi.

Dacă totuși optezi pentru cele aftermarket, asigură-te că sunt piese fabricate, nu create manual de persoane neautorizate. În final, dacă ți se pare că raportul calitate-preț nu este satisfăcător, nu ezita să mai cauți oferte, atât în magazine, cât și second-hand.

Alege piesele noi de la Unitrailer

Când sunt decuplate de la mașină, remorcile auto au nevoie de sprijin solid. Dacă vrei să te asiguri că remorca ta este în siguranță, e nevoie să investești în accesorii eficiente. Roți de sprijin pentru remorci și suporturile de sprijin fixe cu cleme disponibile în magazinul Unitrailer online stabilizează vehiculul de fiecare dată când acesta este în staționare.

De ce să-ți echipezi remorca cu accesorii de siguranță?

Ai cumpărat o remorcă pentru a putea transporta bunuri în siguranță? Ca să nu stai cu grija că ar putea cădea din remorcă, la Unitrailer ai posibilitatea de a alege accesorii de remorcă ce pot prelungi pereții laterali ai acesteia.

De asemenea, poți opta pentru prelată pentru remorca ta. Prelata e realizată din materiale foarte rezistente. În principiu, aceste accesorii sunt utilizate și pentru a securiza transportul astfel încât el să nu ajungă pe carosabil. În plus, în cazul în care nu atașezi remorca la autoturism, este indicat să o acoperi cu o prelată pentru a preveni deteriorarea ei la interior.

Și pentru că, adesea, remorcile obturează vederea în oglinda retrovizoare, poți opta și pentru achiziționarea unei camere de filmat. Așadar, pentru a putea beneficia de siguranța încărcăturii, dar și de sistemele de sprijin, este recomandat să iei în considerare accesorizarea remorcii tale. Sperăm că articolul de azi te-a ajutat să descoperi ce să alegi atunci când vine vorba de siguranța încărcăturii. Îți dorim drumuri bune și spor în toate!

pixel