Utilitatea piciorului de sprijin pentru remorcă

2022-04-01
Utilitatea piciorului de sprijin pentru remorcă

Utilitatea piciorului de sprijin pentru remorcă

În plus, sistemele de susținere au mai multe întrebuințări pentru ansamblul tău. Iar dacă nu ești convins, citește articolul de astăzi până la final ca să vezi de ce să alegi picior de sprijin pentru remorcă, la ce este el util și ce model să achiziționezi pentru obiectul tău tractabil.

Ce este piciorul de sprijin la remorcă?

După cum indică și denumirea, piciorul de sprijin este un accesoriu pentru remorci folosit cu scopul de a stabiliza și susține remorca la nivelul cuplării cu automobilul. Așadar, poți folosi un picior pentru sprijin atunci când ai nevoie să decuplezi remorca de la mașină. Iar pentru a nu fi nevoit să o ridici de jos la nivelul cârligului de remorcare, folosirea unui picior de susținere te scapă de efortul depus. Cu toate acestea, este important să știi că accesoriul de susținere nu poate fi folosit pe orice suprafață. De exemplu, dacă remorca este parcată pe pământ moale, piciorul de sprijin s-ar putea afunda fără a mai oferi stabilitate. În acest caz, ai nevoie de elemente adiționale precum plăci de sprijin pentru remorcă. Practic, ele măresc suprafața pe care este exercitată forța de greutate a remorcii, scăzând presiunea. Așadar, piciorul de sprijin rămâne la nivelul solului, iar tu poți cupla cu ușurință remorca.

Tipuri de sisteme de sprijin pentru obiecte remorcabile

Odată decuplată de automobilul tău, remorca devine dificil de mutat. Și ce faci dacă vrei să o duci într-un alt loc sau pur și simplu vrei să îi modifici orientarea? Probabil că te gândești să o recuplezi la masină pentru a o muta. Totuși, poți să muți remorca fără să folosești autoturismul. Iar pentru asta ai nevoie de roata de sprijin pentru obiectul remorcabil. Practic, sistemul cu roată are același scop precum piciorul pentru sprijin. În plus, îți oferă un grad ridicat de manevrabilitate a remorcii. Așadar, există două tipuri de sisteme de sprijin pentru remorcă: picior de sprijin și roată de manevrare. Iar dacă nu știi ce să alegi pentru remorca ta, uite ce trebuie să iei în considerare:

 • Roțile de sprijin sunt ideale când vrei să muți obiectul tractabil, chiar dacă nu este cuplat. Așadar, dacă te gândești că ai putea avea nevoie de un grad mai mare de manevrabilitate, roțile sunt o alegere potrivită.
 • Piciorul de susținere este indicat atunci când staționarea remorcii are loc pe un teren rezistent, precum asfaltul sau cimentul.
 • Cuplarea remorcii la autoturism se face mai ușor cu ajutorul unei roți de sprijin. În acest fel, nu e nevoie să pornești mașina sau să folosești prea multă forță pentru a aduce remorca în punctul de cuplare. Așadar, pentru a putea decide ce să alegi între roată sau picior de sprijin, ia în considerare frecvența cu care utilizezi remorca și unde o poziționezi după decuplare.

Avantajele roții de susținere pentru remorcă

Dacă te gândești să optezi pentru roata de susținere a sistemului de transport, atunci trebuie să știi cât de utilă poate fi ea. De aceea, am pregătit o listă de avantaje ale sistemului de sprijin cu roată:

 • Ușurința de manevrare a remorcii. După cum precizam și mai sus, roata îți oferă un punct suplimentar de sprijin, dacă remorca are o singură osie. În plus, o poți direcționa și transporta mai ușor pe distanțe scurte, fără să folosești forța ta sau a mașinii.
 • Simplitate în cuplarea ansamblului. Atunci când vrei să pleci la drum, câștigi timp și energie deoarece atașarea remorcii este mult mai simplă datorită roții care permite apropierea de automobil.
 • Siguranță în circulație. În cazul unei coliziuni sau a desprinderii remorcii de automobil, ea nu va cădea pe cuplă datorită roții de sprijin. De asemenea, poți poziționa roata de sprijin astfel încât remorca să fie ghidată spre exteriorul carosabilului, în caz de impact.

Cum alegi corect roți de sprijin pentru remorcă

Pentru a putea beneficia de toate avantajele unei roți de sprijin pentru remorcă, trebuie să știi care este modelul potrivit pentru situația ta. Și pentru că majoritatea sunt universale, decizia nu va fi una complicată. Totuși, iată la ce să fii atent în cazul în care achiziționezi o roată de suport pentru remorcă:

 • Înălțimea sistemului de sprijin să se potrivească cu nivelul cuplei. Dacă tija roții este mai scurtă decât punctul maxim de înălțime al cuplei, remorca nu va avea stabilitatea. La fel și în cazul în care lungimea tijei este mai mare.
 • Tipul de roată. Poți alege roți de cauciuc pentru terenuri mai solide, precum asfalt sau ciment. Iar în cazul unor zone cu sol moale, roțile pneumatice sunt mai potrivite.
 • Atașarea corectă. Pentru a putea folosi roata de susținere, trebuie să te asiguri că pe cupla remorcii găsești zona special creată pentru amplasarea sistemului de sprijin. În plus, ai grijă ca dimensiunile orificiului și ale tijei să fie potrivite.

Sisteme de sprijin: noi sau second hand?

Există posibilitatea de a achiziționa piese sau accesorii la mâna a doua, iar sistemele de sprijin pentru remorcă sunt și ele pe listă. Totuși, de unde știi când să alegi elemente noi sau second-hand? Și mai mult decât atât, cum știi că ai făcut alegerea potrivită? Ei bine, primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este frecvența cu care ai folosi sistemul de sprijin. Așadar, dacă îl atașezi rar remorcii, poți merge pe varianta second-hand. Dacă roata sau piciorul pentru remorcă sunt elemente indispensabile pentru tine, este mai indicat să alegi produse noi, din magazin pentru ca ele să aibă o durată de viață mai mare. Ulterior, dacă vrei să achiziționezi second-hand, fii foarte atent la detaliile produsului:

 • Specificațiile să fie potrivite pentru remorca ta;
 • Să nu prezinte semne mari de uzură sau deteriorare;
 • Să fie încă în stare potrivită pentru folosire;
 • Să fie piese fabricate, nu create manual de persoane neautorizate;
 • Să nu aibă piese lipsă. În final, raportează-te la costuri, dar și bugetul pe care îl aloci. Iar dacă ți se pare că raportul calitate-preț nu te mulțumește, nu ezita să mai cauți oferte, atât în magazine, cât și second-hand.

pixel