Remorcă înclinată vs remorcă cu bară de tracțiune fixă

2023-04-03
Remorcă înclinată vs remorcă cu bară de tracțiune fixă

Remorcă înclinată vs remorcă cu bară de tracțiune fixă

Ești în situația de a alege o remorcă auto potrivită pentru autovehiculul tău? Mulți dintre noi am avut la un moment dat această întrebare! Ei bine, să știi că există două opțiuni principale disponibile: remorcă înclinată vs remorcă cu bară de tracțiune fixă. Ambele sunt utilizate pentru transportarea încărcăturilor, însă fiecare vine cu avantajele și dezavantajele sale.

De aceea, ne-am propus să te ajutăm dacă ești în situația de a alege remorca potrivită, din cele două tipuri. În final, sperăm să ai parte de cea mai potrivită opțiune pentru nevoile tale.

Să aflăm pentru început care sunt diferențele principale, dar și avantajele și dezavantajele acestor două tipuri de remorcă.

Ce este remorca înclinată?

O remorcă înclinată se sprijină pe un punct central, însă se poate înclina în față sau în spate, în funcție de greutate. Acest tip de remorcă este, de obicei, de dimensiuni mai mici și este mai ușoară comparativ cu cele cu bară de tracțiune fixă.

Remorca înclinată este folosită pentru transportarea încărcăturilor ușoare și medii, cum ar fi mobilierul, marfa de mici dimensiuni sau echipamentele de grădinărit.

Avantajele unei remorci înclinate:

  • Flexibilă: remorcile înclinate pot fi utilizate într-o varietate de situații, cum ar fi transportul de obiecte mai lungi, cum ar fi scânduri sau conducte. De asemenea, dacă ești în situația de a transporta materiale de construcții, echipamente de camping, deșeuri sau gunoi, mobilier precum canapele, paturi sau scaune, o remorcă înclinată este alegerea potrivită.
  • Ușoară: deoarece remorcile înclinate sunt mai mici și mai ușoare, ele pot fi mai simplu de manevrat și se pot depozita în spații mai mici.

Dezavantajele unei remorci înclinate:

  • Instabilă: din păcate, remorcile înclinate sunt mai instabile decât cele cu bară de tracțiune fixă și pot fi mai greu de controlat la viteze mai mari. Așadar, siguranța la transport este sporită, dacă alegi o remorcă cu tracțiune fixă.
  • Risc de răsturnare: din construcție lor, remorcile înclinate pot fi mai predispuse la răsturnare dacă sunt încărcate necorespunzător sau dacă se fac manevre brusc în timpul condusului. De aceea, trebuie să fii și mai prudent, atunci când ai în spatele vehiculului o remorcă înclinată.

Ce este o remorcă cu bară de tracțiune fixă?

După cum îi spune și numele, acest tip de remorcă este conectată la vehicul prin intermediul unei bare metalice rezistente, care permite mașinii tale să transporte remorca. Aceasta poate fi realizată din oțel zincat, fiind rezistente la torsiune și rugină. Referitor la barele de tractare, am scris un articol pe care ți-l recomandăm. Am explicat în cadrul lui ce sunt barele de tractare și de ce să le alegi pentru autoturismul tău.

Remorca cu bară de tracțiune fixă este de obicei mai mare și mai grea decât o remorcă înclinată și este utilizată pentru a transporta încărcături mai grele.

Așadar, dacă optezi pentru o astfel de remorcă, poți transporta cu ajutorul ei inclusiv bărci, alte vehicule sau echipamente de construcție de mari dimensiuni.

Avantajele unei remorci cu bară de tracțiune fixă:

  • Stabilitate: aceste remorci sunt mai stabile și mai sigure decât cele înclinate, mai ales la viteze mai mari.
  • Capacitate de încărcare mai mare: datorită dimensiunilor și greutății lor mai mari, remorcile cu bară de tracțiune fixă pot transporta încărcături mai mari și mai grele decât cele înclinate.

Dezavantajele unei remorci cu bară de tracțiune fix:

  • Manevrabilitate redusă: remorcile cu bară de tracțiune fixă sunt mai grele și mai mari, ceea ce le face mai greu de manevrat și mai dificil de condus în zone înguste sau în trafic intens. Acest lucru înseamnă că, spre deosebire de remorcile înclinate, ele sunt mai puțin flexibile.
  • Preț mai ridicat: deoarece remorcile cu bară de tracțiune fixă sunt mai mari și construcția lor este mai complexă decât a celor înclinate, ele sunt de regulă mai scumpe.

Remorcă înclinată vs remorcă cu bară de tracțiune fixă: decizia finală

Dacă ai de ales între o remorcă înclinată și una cu bară de tracțiune fixă, alegerea potrivită începe de la nevoile tale de transport. Gândește-te la modul în care vei folosi remorca respectivă, la ce tip de încărcături vei avea nevoie să transporți.

Este adevărat că prețul unei remorci este un factor de decizie, cât și faptul că remorcile înclinate costă mai puțin decât cele cu bară de tracțiune fixă. Însă, pe termen lung, cele din cea de-a doua categorie pot fi mai sustenabile, cât timp încărcăturile pe care le transporți sunt voluminoase și cu greutate mai mare. Cu toate acestea, orice remorcă ce permite o încărcătură mare, este mai dificil de manevrat și de depozitat, față de una înclinată. De aceea, trebuie să iei în calcul toate aspectele menționate mai sus.

La Unitrailer, oferim consultanță și sprijin în alegerea remorcii potrivite, conform nevoilor tale specifice. Contactează-ne pentru orice întrebări sau citește aceste sfaturi despre remorci, pe blogul nostru.

pixel