Versatilitatea lampei spate multifuncționale combinată în remorcă

2024-06-07
Versatilitatea lampei spate multifuncționale combinată în remorcă

Iluminarea adecvată a vehiculelor care circulă pe drumurile publice are un impact enorm asupra siguranței. Producătorii, precum și utilizatorii, sunt obligați să își marcheze remorca în mod corespunzător, astfel încât să fie vizibilă pentru alți utilizatori ai drumului și să îndeplinească o serie de standarde și reglementări prevăzute de Parlamentul European și de Consiliu. Versatilitatea lămpii spate multifuncționale combinată într-o remorcă de mașină înseamnă că economisim timp și bani, iar remorca noastră este iluminată corespunzător și vizibilă pe șosea.

Iluminare corectă a remorcei

Să începem cu problema alegerii lămpilor potrivite. Pentru a ne „echipa” corect remorca cu un iluminat care respectă reglementările, lămpile pe care dorim să le folosim trebuie să aibă certificate și aprobări corespunzătoare. Utilizarea lămpilor de origine necunoscută care nu respectă standardele în vigoare în Uniunea Europeană poate duce la confiscarea certificatului de înmatriculare al vehiculului nostru.

Aprobarile pentru lămpile combinate includ informații precum:

  • descrierea tehnică a lămpii omologate,
  • numărul, categoria și tipul sursei de lumină,
  • tensiunea și puterea nominală a unei lămpi date,
  • condiții geometrice pentru instalarea lămpii pe vehiculul nostru.

Cum se verifica daca lampa pe care am achiparat-o este conforma cu regulamentul si are omologare?

Pentru a verifica acest lucru, trebuie doar să priviți abajurul lămpii noastre, care ar trebui să aibă un număr de aprobare care începe cu litera "E" majusculă. În fotografie veți vedea un exemplu de lampă combinată spate Unitrailer marcată corect. Dacă, în ciuda verificării, încă nu suntem siguri dacă articolul îndeplinește toate cerințele, putem solicita și vânzătorului documentele corespunzătoare. Numărul de omologare al lămpii afișat în fotografie este situat în partea centrală, în partea de sus a triunghiului roșu.

Toate vehiculele produse și care se deplasează în UE trebuie să respecte o serie de reglementări și reglementări cuprinse în Directiva 2007/46/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI din 5 septembrie 2005. Acest document stabilește cadrul legal pentru omologarea autovehiculelor și a remorcilor acestora și a sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate acestor vehicule. Totuși, actul juridic care se referă în detaliu la cerințele de iluminare din vehiculele noastre este Regulamentul nr. 48 al Comisiei Economice pentru Europa a Națiunilor Unite (UN/ECE). Adevărat, acest document este destul de extins, pare puțin complicat și la prima vedere descurajează mai degrabă decât încurajează, dar conține toate informațiile despre iluminarea necesară și permisă pentru remorcile auto.

Vă încurajăm să citiți documentele de mai sus, deoarece acestea vă vor oferi informații detaliate despre lămpile cu care ar trebui să fie echipată remorca noastră. Merită să ne amintim acest lucru, deoarece remorca este neuniformă. Indiferent de lungimea, lățimea, înălțimea și greutatea totală admisă a remorcilor, putem găsi întotdeauna un numitor comun pentru acestea: lămpi combinate spate, care au:

  • semnalizatoare de direcție
  • iluminarea plăcuței de înmatriculare a remorcii
  • lumini de poziție spate
  • Semafoare
  • far de ceață spate
  • (opțional) lumină de marșarier
  • triunghiuri reflectorizante roșii din spate

Toate luminile menționate mai sus trebuie să fie instalate permanent în remorcă, indiferent de dimensiunea și greutatea totală admisă a acestora. Lumina de marșarier opțională nu este necesară pentru remorcile din categoria O1 cu o lungime totală care nu depășește 6 metri.

Lampă spate remorcă - lampă pentru sarcini speciale

O remorcă de mașină – chiar și cea mai mică – necesită instalarea unui set de lumini și marcaje adecvate pe drum. După cum am menționat în paragraful anterior, există până la opt tipuri de lămpi pentru iluminarea corectă a remorcii.

O lampă spate combinată pentru remorci combină mai multe funcții, datorită cărora utilizatorul remorcii economisește timp și bani. Luminile combinate pot fi utilizate în diferite moduri, în funcție de scopul și domeniul de funcționare al acestora. De exemplu, lămpile noastre combinate Unitrailer combină până la șase funcții:

  • lămpile de poziție
  • lumini de frână
  • lumini anticeață
  • Semafoare
  • lămpile folosite pentru iluminarea plăcuței de înmatriculare
  • semnalizatoare de direcție
  • triunghi reflectorizant roșu

În plus, lampa noastră combinată Unitrailer poate fi folosită și ca lumină de marșarier, dar mai întâi trebuie să fie echipată cu un bec corespunzător. Atunci când achiziționați o lampă combinată, merită să luați în considerare și numărul de pini folosiți pentru a conecta lampa la cablajul electric al remorcii. De obicei lămpi de remorcă sunt echipate cu mufe cu cinci pini, dar există și modele cu, de exemplu, 8 sau 13 pini. În cazul unei greșeli la cumpărare, nu uitați să înlocuiți lampa sau să cumpărați un manșon corespunzător, permițând conectarea fără probleme a lămpii la sistemul electric al remorcii.

Accesoriile pentru remorcă includ și lămpile spate combinate, care au mai puține funcții. Aspöck este specializată în producția de lămpi spate multifuncționale. Sortimentul nostru include trei tipuri de lămpi: Multipoint III, Multipoint IV și Multipoint V cu un set divers de lumini și ace. Vă invităm să verificați oferta noastră de lămpi combinate spate, care poate fi găsită la această adresă: https://unitrailer.ro/rum_m_Iluminat-si-instalatii-electrice-709.html

pixel