Remorca auto sau vehicul de livrare?

2024-05-06
Remorca auto sau vehicul de livrare?

Această întrebare poate surprinde pe mulți dintre voi, dar nu are sens. În multe companii mici, proprietarii se confruntă cu o dilemă dacă să cumpere în companie remorcă sau vehicul de livrare.

Majoritatea micilor antreprenori care sunt la începutul călătoriei lor de afaceri trebuie să țină cont de costuri. De obicei, în gospodărie există o mașină care poate fi folosită și pentru nevoile unei companii start-up. Dacă trebuie să mutăm articole mai mari sau mai grele o dată sau de două ori pe săptămână,Remorca auto este o solutie buna. Este și o soluție mai ieftină, instalarea unui cârlig și cumpărarea unei remorci mă costă mai mult decât o mașină de livrare. O mașină de pasageri cu remorcă va funcționa bine și atunci când doriți să transportați un articol mai mare și patru persoane. Doar camionete sau camionete mari cu cabină dublă oferă capacități de transport similare.

Alegerea dintre o remorcă sau un vehicul de livrare poate viza o situație în care ne întrebăm dacă să cumpărăm un vehicul de livrare mai mare, de exemplu cu un GVW de 5,5 T, sau să cumpărăm o remorcă de camion mare cu un GVM similar pentru o livrare de 3,5 T. vehicul. Mult, desigur, depinde de cazul specific.

Daca firma noastra angajeaza un sofer profesionist care are permis de conducere categoria C si certificat de calificare profesionala in vigoare (curs pentru transport marfa -se aplică numai pentru categoriile de permis de conducere C1, C, C1+E, C+E), alegerea întreremorcă sau mașină de livrare pare condamnat.

Pe de altă parte, conform reglementărilor, pentru transportul rutier cu autoturismul cu un GVW de până la 3.500 kg este necesar un permis de conducere categoria B. Nu contează dacă autoturismul este înmatriculat ca autoturism sau camion. Un șofer categoria B este scutit de la cursul de transport de mărfuri (curs de formare periodică sau de calificare). Dacă conducem un set de vehicule, de exemplu 3.5T GVW cu o remorcă 3.5T GVW, trebuie să avem permis de conducere categoria B+E, un examen medical și psihotehnic. Un șofer categoria B+E este, de asemenea, scutit de la cursul de transport de mărfuri.

Dacă numărăm toate costurile, inclusiv un posibil curs B+E, achiziționarea și înregistrarea remorcii și taxele rutiere și folosim un vehicul de livrare existent de până la 3,5T, alegerea între o remorcă sau un vehicul de livrare va deveni evidentă. Achiziția va fi mai profitabilă remorci și conducând un set cu un GVW total de 7000 kg. Vom transporta mai multe mărfuri folosind o cantitate similară de combustibil și, în funcție de nevoie, putem folosi în continuare numeroasele avantaje ale unui vehicul de livrare de până la 3,5T în oraș. nu poate fi mai greu decât mașina care o remorcă (regulamentul nu se aplică vehiculelor de teren cu omologare N1G sau M1G).

Este alegerea întreremorcă sau dubă de livrare este intotdeauna usor? Desigur că nu. Cu toate acestea, trebuie amintit că o remorcă este mai ieftin de cumpărat și de utilizat, iar atunci când este combinată cu o mașină, oferă posibilități mari de transport, menținând în același timp costuri rezonabile.

pixel