De ce este alegerea bara de tracere atat de importanta?

2024-04-23
De ce este alegerea bara de tracere atat de importanta?

Bara de remorcare este o parte metalică a remorcii care îi permite să fie cuplată la un cârlig montat pe vehicul. Pentru a asigura o conexiune sigură, un așa-zis cârlig cu bilă care asigură fixarea corectă a remorcii. În cazul remorcilor pentru bagaje ușoare, avem cel mai adesea două forme diferite de bare de tracțiune: Bare de tracțiune triunghiulare în formă de V si cubare de tracțiune pătrate. Primele sunt considerate mai solide, oferă o mai mare stabilitate în timpul conducerii și, de asemenea, limitează vibrațiile remorcii.

REMORCĂ AUTO CU B NĂ DE TRATARE FIXĂ

O bară de tracțiune fixă într-o remorcă de mașină este o soluție dovedită pe care producătorii de remorci o folosesc de zeci de ani. În cazul acestui tip de remorci, structura barei de tracțiune este staționară și fixată permanent pe cadrul remorcii. Conexiunea este caracterizată de o rigiditate ridicată și este practic fără defecțiuni în condiții normale de funcționare.

Atenţie! Nu uitați să verificați starea sa tehnică înainte de prima călătorie cu o remorcă de mașină nouă, inclusiv: presiunea anvelopelor, funcționarea frânei și etanșeitatea sistemului hidraulic (dacă remorca le are), funcționarea sistemului electric, precum și montarea roților, a dispozitivului de depășire și a barei de tracțiune.

O inspecție suplimentară a elementelor de fixare a barei de remorcare ar trebui să aibă loc la fiecare 6 luni sau la 1.500 km.

AVANTAJE ALE REMORCII MAȘINI CU B NĂ DE TRACȚĂ FIXĂ

Cele mai mari avantaje ale remorcilor auto cu bară de tracțiune fixă includ o structură extrem de simplă și practic fără defecțiuni. Bara de tracțiune fixă este montată rigid pe cadru. În acest fel, numărul de piese folosite este menținut la minimum. Acest lucru face ca înlocuirea ulterioară a pieselor consumabile să fie mai puțin costisitoare.

Mai mult, conectarea în siguranță a unei remorci cu bară de remorcare fixă la o mașină este extrem de simplă și necesită doar montarea corectă a cârligului cu bilă pe bara de remorcare și conectarea mufei. Această soluție este ideală pentru șoferii începători care nu au prea multă experiență cu remorci și doresc să se simtă mereu încrezători pe drum.

Avantajele semnificative ale unei bare de tracțiune fixe într-o remorcă includ prețul. În cazul remorcilor ușoare, modelele cu bară de tracțiune fixă ​​sunt chiar cu câteva sute de zloți mai ieftine decât remorcile cu kipper.

DEZAVANTAJELE REMORCLOR CU BĂRĂ FIXĂ

Deși o remorcă cu bară de tracțiune fixă este o alegere foarte populară în rândul clienților, utilizarea acesteia poate pune unele probleme. Cele mai mari dezavantaje ale remorcilor cu bară de tracțiune fixă includ spațiul pe care îl ocupă. Din păcate, remorca trebuie depozitată pe roți. Dacă doriți să o păstrați în aer liber, va fi necesar să asigurați corect întreaga structură. Lăsarea remorcii în ploaie și îngheț fără acoperire și protecție adecvată poate duce la coroziunea oțelului și la accelerarea îmbătrânirii anvelopelor.

Remorcile cu bară de tracțiune fixă au, de asemenea, capacitatea limitată de a descărca și încărca cu ușurință. Platforma remorcii este întotdeauna la aceeași înălțime, astfel încât toate materialele și obiectele transportate trebuie ridicate înainte de încărcare. Desigur, este posibil să folosiți o rampă de acces sau o platformă specială. Cu toate acestea, această soluție este destul de costisitoare.

REMORCĂ DE GARDINĂ 200 FD REMORCĂ AUTO CU BĂRĂ DE TRACERE FIXĂ

Remorcă de grădină 200 FD cu bară de tracțiune fixă este un adevărat bestseller printre remorcile pentru bagaje ușoare. Dimensiunea optimă a spațiului de încărcare combinată cu o construcție solidă din tablă de oțel galvanizată la cald vor funcționa bine în toate condițiile. Remorca este disponibilă în mai multe configurații diferite, inclusiv: cu roata suport, laterale suplimentare, capac si cadru.

Puncte importante ale produsului:

  • Bară de tracțiune fixă de tip V,
  • ax de torsiune suspendat pe arbori de torsiune,
  • cadru de susținere și laterale din tablă de oțel galvanizat,
  • placa din spate se deschide,
  • podea din placaj impermeabil, antiderapant.

REMORCĂ MAȘINĂ CU BĂRĂ DE MORȚĂ

Un număr tot mai mare de clienți conștienți aleg remorci auto cu bară de tracțiune basculabilă. În această variantă, sunt montate speciale pe ambele părți ale timonei mobile care permit imobilizarea acesteia în timpul mersului.

Atenţie! Atât în ​​cazul remorcilor cu bară de tracțiune fixă ​​și basculabilă, este necesar să se verifice periodic starea tehnică a remorcii. În remorcile cu kipper, înainte de fiecare călătorie, este necesar să se verifice dacă încuietoarea care leagă bara de tracțiune la cutie este strâns corespunzător.

AVANTAJELE REMORCILOR KIPPED

O remorcă cu bară de remorcare basculabilă facilitează încărcarea și descărcarea mărfurilor. Capacitatea de a seta platforma în unghi va fi utilă în special pentru încărcăturile libere, de exemplu pământ, nisip, scoarță și deșeuri verzi, care pot fi turnate cu ușurință din remorcă. Platforma basculabilă va facilita și transportul vehiculelor, de exemplu motociclete.

Bara de tracțiune basculabilă de tip V facilitează mult depozitarea remorcii. Datorită posibilității de a plia bara de tracțiune sub podeaua remorcii și de a o plasa pe partea din spate, o puteți depozita vertical. În acest fel, ocupă mult mai puțin spațiu și poate încăpea cu ușurință într-un garaj, șopron sau sub un carport.

Capacitatea de a pipăi este utilă și în timpul ploilor. Lăsând remorca parcată cu capacul sau cadru și cutia coborâtă va împiedica acumularea apei pe remorcă.

DEZAVANTAJELE REMORCILOR BACLINABILE

Remorcile cu bară de remorcare basculabilă sunt o propunere pentru persoanele pretențioase care doresc să faciliteze transportul materialelor de construcție, agregatelor și altor bunuri și doresc să investească în confortul lor de zi cu zi.

Aveți întotdeauna mare grijă când coborâți și ridicați platforma remorcii basculante. Sarcina inadecvată a remorcii poate duce la pierderea controlului la răsturnare.

Pentru ca utilizarea remorcii basculante să fie mai convenabilă, se recomandă instalarea unei manivele, care împiedică mișcările accidentale ale cutiei.

REMORCĂ DE Grădină 200 REMORCĂ AUTO KIPP CU BĂRĂ DE TRATARE BASCULANT

Remorcă pentru mașină Garden Trailer 200 este disponibil și într-o versiune cu bară de tracțiune basculabilă. Pe lângă toate proprietățile modelului cu bară de tracțiune fixă, remorca de grădină 200 KIPP permite basculare ușoară și depozitare convenabilă datorită posibilității de pliere a barei de tracțiune sub podeaua remorcii.

În textul de astăzi, am prezentat toate avantajele și dezavantajele remorcilor cu diferite tipuri de bară de remorcare. Sperăm că sfaturile noastre vă vor ajuta să luați cea mai bună decizie.click aici pentru a afla mai multe despre remorcile noastre și pentru a alege un model care să corespundă cerințelor dumneavoastră.

pixel