Cutia de unelle și dimensiunile ei exterioare

2024-04-23
Cutia de unelle și dimensiunile ei exterioare

Primul și cel mai important lucru la care trebuie să acordați atenție atunci când cumpărați cutii de scule, sunt dimensiunile sale exterioare. Dacă cutia urmează să fie montată pe șasiul unui camion, remorcă, remorcă, semiremorcă sau autobuz, dimensiunile acesteia sunt strict definite, iar o cutie prea mare poate împiedica conducerea în siguranță.

Cutiile disponibile pe piata vin in diferite dimensiuni – de la cutii compacte pentru accesorii mici pana la modele mult mai mari care iti permit sa transporti unelte mari. Atunci când alegeți un anumit model, luați în considerare nu numai lățimea și înălțimea cutiei, ci și adâncimea acesteia.

CUTIE DE INSTRUMENTE PENTRU CAMION ȘI AUTOBUZ - DIN CE MATERIAL SE POATE FACE?

Odată ce ați stabilit ce dimensiune ar trebui să aibă cutia dvs. de instrumente, este timpul să alegeți materialul. Aveți mai multe opțiuni diferite din care să alegeți:

  • Cutie de otel. Cutia de scule din oțel se caracterizează prin durabilitate foarte mare și rezistență la condițiile meteorologice. Suprafața cutiei nu este de obicei deformată și poate rezista chiar și la conducerea rapidă. Totuși, cutia este foarte grea, iar materialul se poate coroda în timp dacă nu are un strat special anticoroziv sau nu este protejat corespunzător.
  • Cutie din aluminiu. Aluminiul oferă rezistență, ușurință, rezistență la coroziune și la majoritatea substanțelor chimice. Cutia de scule din aluminiu este perfectă pentru camioane de tractare și camioane. Cel mai mare dezavantaj al său este însă prețul - o cutie de aluminiu costă mult mai mult decât una din oțel sau plastic.
  • Cutie de scule din PP. Atunci când produc cutii de plastic, producătorii folosesc cel mai adesea polipropilenă. Acest material combină două proprietăți foarte importante: durabilitate și ușurință. Cutia de scule din polipropilenă este practică pentru utilizarea de zi cu zi și este perfectă pentru remorci sau autobuze. Cu toate acestea, cutia poate fi deteriorată de impacturi puternice.
  • Cutie de scule din PVC. Cutia de instrumente din plastic poate fi realizată și din PVC. Acest material este relativ ieftin și se distinge prin greutatea redusă. Din păcate, nu oferă multă durabilitate.

GREUTATE CUTIE DE SCULE

Știați că o cutie de scule din oțel poate cântări peste 20 kg? Dacă doriți să-l atașați permanent la un autobuz, un camion sau un camion de tractare, greutatea acestuia nu ar trebui să fie o problemă. Totuși, dacă vrei să iei cutia cu tine din când în când, o soluție mult mai bună vor fi modelele din plastic sau aluminiu, care sunt mult mai ușoare.

LA CE AI MAI TREBUIE A ATENȚIE C ND ALEGEȚI UN MODEL DE CUTIE DE UNELLE?

Materialul din care este fabricată cutia și dimensiunile sale exterioare nu sunt totul. La cumpărături, merită să comparați opțiunile disponibile și în ceea ce privește asigurarea încărcăturii și rezistența produsului la factorii externi.


CUTIE DE INSTRUMENTE CAMION - SECURITATE APLICATĂ

Dacă sunteți în căutarea unei cutii de scule mobile care să fie perfectă pentru autobuze și vehicule precum camioane, remorci, remorci, alegeți un model cu încuietoare cu cheie inclusă. Atunci când alegeți o cutie de instrumente, merită să alegeți un produs cu un certificat VCA, care confirmă siguranța produsului.

CUTIE IMPERMEABILĂ pentru scule

Sigiliile sunt un element extrem de important al echipamentului cutiei de scule. Utilizarea de garnituri speciale rezistente la apă și praf contribuie la o mai bună protecție a sculelor din interiorul cutiei.

Amintiți-vă că, în multe cazuri, cutia de scule rămâne de cele mai multe ori sub șasiul unui camion, autobuz sau remorcher. Prin urmare, ar trebui să fie rezistent la condiții meteorologice nefavorabile, inclusiv la ploaie și zăpadă.


CUTIA DE INSTRUMENTE SI REZISTENTA SA LA FACTORI EXTERNI

Apa nu este singurul factor extern care poate deteriora o cutie de scule. Pentru a asigura siguranța accesoriilor depozitate, merită să alegeți o cutie dintr-un material rezistent la radiații UV, combustibil, ulei de motor, chimicale, sare și foc.

pixel