Conducerea cu remorcă mașină în oraș - reguli și tehnici

2024-06-06
Conducerea cu remorcă mașină în oraș - reguli și tehnici

Remorca auto este o soluție pe care șoferii o aleg din ce în ce mai mult. Acest lucru se poate datora faptului că poate fi folosit mulți ani și funcționează bine în multe situații. Putem multumim ei transporta mobila, bunuri de constructii, moloz si chiar materiale in vrac. Mai ales acum, în perioada sărbătorilor, utilitatea sa poate fi și mai mare. Împachetarea unui grătar, mobilier de grădină, chiar și un ponton și accesorii de vacanță este posibilă datorită unei remorci pentru mașină! Puteți transporta totul dintr-o singură mișcare, economisind spațiu în mașină. Conectarea remorcii pare a fi relativ simplă, dar poate apărea o problemă atunci când călătorim cu ea pentru prima dată. În articolul de mai jos vei afla cum să conduci un vehicul cu o remorcă atașată, cum arată o manevră de marșarier, cum să încărcați corect o remorcă de mașină și ce să nu faceți în timp ce conduceți.

Cum să conduceți cu o remorcă mașină în oraș?

În primul rând, rețineți că un vehicul cu o remorcă conectată ocupă mai mult spațiu pe șosea, ceea ce poate fi un inconvenient atât pentru șofer, cât și pentru ceilalți utilizatori ai drumului. Într-o astfel de situație, este necesar să reglați oglinzile laterale la mașină pentru a avea cea mai bună vizibilitate posibilă a ceea ce se întâmplă în spatele vehiculului și pe lateralele acestuia. În al doilea rând, ține cont de manevra de întoarcere. Nu uitați să mergeți mai lat în colțuri cu vehiculul dvs., acest lucru va permite remorcii să efectueze aceeași manevră fără a tăia colțul. Dacă intenționați să virați la dreapta, trebuie să vă păstrați marginea stângă pentru a vă asigura că atât vehiculul, cât și remorca se află pe banda corespunzătoare. Același lucru funcționează atunci când virați la stânga - conduceți până la extremitatea dreaptă și începeți manevra de viraj. În al treilea rând, depășirea, am putea spune de fapt că aceasta este cea mai importantă problemă.Cum să depășești un alt vehicul cu o remorcă atașată? Dacă decideți să depășiți, asigurați-vă că aveți suficient timp pentru a o face în siguranță. Rețineți că viteza vehiculului este redusă de remorca tractată, astfel încât procesul de depășire va dura mai mult.

Ce trebuie făcut cu c rgul de remorcare c nd plăcăți în străinăține?

Când terminați manevra, treceți mai departe pe banda dreaptă decât dacă ați conduce singur vehiculul. Poți coborî prea repede atașați remorca la un alt vehicul. Un alt aspect este deplasarea unui set de vehicule în traficul urban. Conducerea cu o remorcă la cele mai înalte niveluri de trafic din oraș poate fi problematică, mai ales dacă sunt implicate intersecții. Dacă vedeți o mulțime de mașini în fața dvs. la o intersecție, cel mai bine este să așteptați până când există mai mult spațiu. Când decideți să intrați într-o intersecție aglomerată, nu sunteți sigur dacă remorca dvs. nu va bloca drumul altcuiva și va bloca fluxul de trafic. O altă problemă este parcarea unui vehicul cu remorca. Sarcina pare a fi mult mai simplă decât anularea, despre care vom scrie mai târziu în articol. Puteți parca în orice loc permis. Nimeni nu poate raporta astfel de vehicule sau emite bilete dacă remorca este parcată legal, în locul desemnat și dacă dimensiunile acesteia nu împiedică alte vehicule să se deplaseze în jurul parcării, să manevreze sau să treacă pe lângă combinația dvs. de vehicule.

Marchăr marar cu o remorcă auto

Principiul de baza:remorca are nevoie de mai mult timp (în funcție de mărimea sa) înainte de a începe să se rotească. Cum să te pregătești pentru această manevră? Poziționați combinația de vehicule drept, astfel încât să aveți un ultim loc de parcare în spate. Acest lucru ar trebui să faciliteze într-un fel inversarea. Pentru a face această manevră mai sigură, să folosim un exemplu. Imaginați-vă că volanul vehiculului este roțile superioare și inferioare ale remorcii. Doar împărțiți volanul în două părți. Partea superioară a volanului este responsabilă pentru manevra roților din partea din față a remorcii, iar partea de jos a volanului afectează roțile din spate ale remorcii. Pentru a reveni drept, eliberați ușor ambreiajul și țineți de jos a ghidonului. Uită-te în ambele oglinzi pentru a vedea dacă poți să te încadrezi în destinația ta.

Ce se întâmplă dacă trebuie să faceți viraj în timp ce conduceți în marșarier? Începeți cu același model ca atunci când faceți înapoi drept înainte, cu o singură excepție. Dacă doriți să remorca vira la stânga, rotiți volanul foarte ușor spre dreapta. După un timp, vei observa în oglinzile laterale că remorca ta va începe să se întoarcă. Nu uitați să vă mișcați cu atenție, să nu accelerați și să nu rotiți rapid volanul. Cu cât mai lent, cu atât mai bine. Facem fiecare contratur în direcția opusă în care ne întoarcem. Dacă facem marșarier la stânga și remorca se mișcă prea departe, ne întoarcem ușor la dreapta. Pericolele asociate cu această manevră includ, mai presus de toate, spargerea excesivă a remorcii la mers înapoi. Dacă se întâmplă acest lucru, conduceți vehiculul direct până când remorca se află din nou direct în spatele vehiculului și încercați din nou. Cu cât efectuați mai mult aceste tipuri de manevre, cu atât mai repede veți deveni expert.

Cum se încarcă correct o remorcă?

În primul rând, distribuirea uniformă a mărfurilor pe remorcă este esențială. Cel mai bine e să împachetați încărcătură grea la mijloc, deoarece presiunea pusă pe centru nu va încărca nici partea din spate, nici cea din față a remorcii. Ce se întâmplă dacă o sarcină grea a fost plasată pe spatele unei remorci? Atunci poate apărea balansarea longitudinală, adică o presiune prea mare asupra roților din spate ar putea face ca partea din față să se ridice ușor și să vibreze întregul vehicul. Dacă încărcăm puternic pe partea din față a remorcii, punem o sarcină excesivă pe bara de remorcare. Utilizarea excesivă a acestuia îi va scurta durata de viață.Mărfuri grele în mijloc, încărcături mai ușoare în spatele și fața remorcii. Nu uitați să nu supraîncărcați remorca mașinii dvs., deoarece acest lucru nu numai că va duce la o amendă, dar vă poate pune în pericol pe dvs. și alți pasageri. Puteți găsi mai multe informații despre cum să vă împachetați corect bagajele în articolul nostru anterior:Cum să-ți împachetezi corect bagajele.

Ce nu trebuie faceți când conduceți cu o remorcă auto?

Cel mai important lucru este să nu depășiți limita de viteză. Acest lucru se datorează faptului că remorca mașinii se poate detașa și poate reprezenta o amenințare gravă pentru alți utilizatori ai drumului. Conform reglementărilor, o combinație de vehicule din zonele urbane poate circula cu viteză mare 50 km/h (după ora 23:00 cu o viteză de 60 km/h). Dacă intenționați să călătoriți pe autostradă, limita de viteză este 80 km/h, ca în cazul unei autostrăzi. Dacă există un deal, nu coborâți niciodată în punctul neutru, puneți întotdeauna mașina în treaptă și asigurați-vă că viteza în timpul coborârii nu este prea mare. Nu supraîncărcați remorca mașinii, deoarece aceasta poate duce la o amendă, și verificați toate manevrele prin oglinzile laterale pentru a nu deteriora nici remorca, nici alte autoturisme. Vă dorim mult succes și succes pentru fiecare șofer începător și experimentat!

pixel