Conducerea cu remorcă mașină iarnă - sfaturi

2024-06-05
Conducerea cu remorcă mașină iarnă - sfaturi

În februarie, condițiile meteo se schimbă constant, așa că descriem cum să călătorești cu Remorca auto in conditii de iarna. Pentru șoferii care au o remorcă de mult timp, probabil că aceasta nu mai este o problemă, dar pentru șoferii care au avut recent o remorcă, iarna poate fi o provocare destul de mare. Citiți articolul nostru pentru a asigura o călătorie sigură în orice situație rutieră, chiar și în cele extreme.

Ce când alunem cu remorca?

Cea mai dificilă situație rutieră pe care o putem întâlni este gheața neagră cauzată de burnița matinală sau gheața neagră acoperită cu zăpadă proaspătă. La prima vedere, o amenințare complet invizibilă pentru șofer până când trebuie să frânezi. Să ne amintim că dacă este și un vânt lateral puternic, precauția și vigilența noastră pe drum ar trebui să fie de două ori mai mari. În caz de rafale puternice de vânt, remorca noastră (în special cu prelată) riscă să fie împinsă de pe pistă fără nicio intervenție a șoferului! De aceea este atât de important să luați măsurile de precauție adecvate. Ce să faci dacă derapi în timp ce conduci?

1. Nu putem permite ca axa longitudinală a remorcii, care a dus la derapaj, să creeze așa-numita îmbinare cu axa longitudinală a mașinii. unghi drept. Pentru a spune simplu: Dacă derapăm, nu încetinim, ci accelerează ușor, dar echilibrat, fără a pierde aderența roților de la sol. Acest lucru este posibil doar dacă viteza dumneavoastră este adaptată la condițiile de drum!

2. Nu depășiți limita de viteză. La viteza corespunzătoare, puteți reacționa rapid și puteți scoate vehiculul și remorca din derapaj.

3. Când derapați, țineți-vă nervii sub control - nu faceți mișcări bruște și absolut nu apăsați brusc frâna! Acest lucru va face ca vehiculul dumneavoastră cu remorcă să alunece pe șosea și nu veți putea frâna.

4. Frânarea cu impuls este mult mai bună pentru prudență și tracțiunea roților.

5. Păstrați o distanță față de vehiculul din fața dvs. Distanța adecvată crește probabilitatea unei frânări sigure.

6. Conducerea mai încet și atenția pe drum vă va asigura o călătorie sigură. În cazul în care condițiile meteo fac deplasarea complet imposibilă, vă recomandăm să așteptați și să porniți mai târziu.

PREGĂTIȚI-VĂ REMORCA PENTRU IARNĂ

Poate că majoritatea șoferilor au făcut deja acest lucru, dar pentru a fi sigur, să vă reamintim elementele de bază. Este esențial să aveți grijă de tensiunea arterială cauciucuri, nu poate fi prea scăzut, pentru că atunci crește posibilitatea de a pierde controlul vehiculului în caz de criză. Dacă încărcați o remorcă, distribuiți mărfurile în mod uniform, astfel încât spațiul de-a lungul osiei să nu fie prea împovărat. Nu-l supraîncărcați și mențineți-l neted în timpul conducerii. Pentru a crește confortul și protecția articolelor transportate, merită să le asigurați curele de transport. Să ne amintim că condițiile de drum pot fi surprinzătoare, așa că dacă nu avem vizibilitate adecvată, este alunecos sau plouă - să fim mai atenți și să ne amintim principiul încrederii limitate.

pixel