Cât poate încărcare proiectul în fără conturul remorcii?

2024-05-06
Cât poate încărcare proiectul în fără conturul remorcii?

De câte ori ați transportat o încărcătură care ieșea din...remorci? Ştii Cât de mult poate ieși încărcătura din remorcă pentru ca transportul acesteia să fie legal? Principiile transportului de mărfuri sunt descrise în Legea din 20 iunie 1997 numită Legea circulației rutiere. Acest act include, printre altele, o descriere precisă a cât de mult poate ieși încărcătura din remorcă.

Cât poate să care proiectul încărcării de la remorcă în față?

Încărcăturile care ies în față trebuie poziționate astfel încât să nu iasă la mai mult de 0,5 m dincolo de planul frontal al vehiculului. Când atașați o sarcină mare la o remorcă, trebuie, desigur, să țineți cont de faptul că remorca este conectată la mașină cu o bară de tracțiune de o anumită lungime și că distanța dintre remorcă și mașină se modifică într-o oarecare măsură în timp ce conducere. La întoarcere, „claxoanele” remorcii se apropie mai mult de mașină. Același lucru se întâmplă atunci când conduceți peste margini sau depresiuni. O sarcină care iese prea mult în față din remorcă poate lovi vehiculul tractor în timpul anumitor manevre și poate provoca daune. Prevederea conform căreia sarcina nu poate ieși mai mult de 0,5 m înainte de remorcă trebuie aplicată cu mare atenție.

Cât poate încărcare proiectul de la remorcă în spate?

Sarcina nu poate ieși din spatele remorcii pe o distanță mai mare de 2 m față de conturul din spate al remorcii sau al ansamblului de vehicule. Desigur, sarcina nu trebuie să acopere luminile de înregistrare. În cazul unei remorci cu țăruși, cum ar fi o remorcă de lemn, această distanță se numără de la ultima axă a remorcii. Excepție este transportul de cherestea lungă, care se poate extinde până la 5 m dincolo de axa remorcii cu țăruși. Asemenea situații apar în cazul ansamblurilor de camioane și a scoaterii lemnului din zonele forestiere.

Cât poate încărcare proiectul din remorcă în laterală?

Încărcăturile care ies din partea laterală a remorcii trebuie să îndeplinească două condiții: a) să nu iasă mai mult de 23 cm pe fiecare parte a remorcii; b) lățimea totală a remorcii cu sarcină nu poate fi mai mare de 2,55 m, iar dacă lățimea remorcii este de 2,55 m, nu mai mult de 3 m.


Când este șoferul obligat să marcă încărcătura proiectă din remorcă?

Încărcăturile care ies dincolo de conturul lateral al remorcii trebuie întotdeauna marcate și nu există nicio excepție de la această regulă. Încărcături care ies dincolo de conturul spate al remorcii numai atunci când ies mai mult de 0,5 m. Acest lucru nu înseamnă însă că șoferul nu poate marca o sarcină care iese mai puțin de 0,5 m dacă consideră că va îmbunătăți siguranța.

Cum se marcă o încărcare în proiectare de la remorcă?

Sarcina care iese în fața remorcii trebuie să fie marcată:

  1. un steag portocaliu (legiuitorul nu a precizat dimensiunea acestuia, dar prin analogie se sugerează adoptarea unei dimensiuni minime de 50x50 cm, ca și în cazul altor marcaje) sau,
  2. două dungi albe și două roșii vizibile pe părțile laterale și din față ale remorcii. Dacă dorim să marcam profesional încărcătura care iese din remorcă, ar trebui să folosim panouri reflectorizante distinctive.La conducerea în condiții de vizibilitate insuficientă, ar trebui să plasăm suplimentar o lumină albă pe partea cea mai în față a încărcăturii sau o placă de marcare cu astfel de ușoară.

Încărcare proiectă în spate a remorcii

Se marchează cu dungi roșii și albe așezate pe o scândură, un bloc geometric sau direct pe încărcătură vopsindu-le. Trebuie să existe cel puțin două din fiecare culoare și suprafața totală văzută din spatele remorcii nu trebuie să fie mai mică de 1000 cm2. Marcajul este plasat la sfârșitul încărcăturii. În perioadele de vizibilitate insuficientă, o lumină roșie și un reflector roșu sunt plasate suplimentar la marginea cea mai din spate. În cazul transportului de cherestea lungă, în loc de curele, la capătul încărcăturii se poate pune un steag sau o scândură portocalie.

NOTĂ: În cazul unei încărcături care iese din spatele unui autoturism sau al unei remorci trase de un autoturism, conducătorul auto (cu menținerea condițiilor de mai sus) poate plasa un steag roșu cu dimensiunile de cel puțin 50x50 cm, care înlocuiește alb si rosu curele sau folosiți denumirea generală.

Încărcare proiectă pe lateralele remorcii

Sarcina care iese din partea laterală a remorcii trebuie marcată cu un steag portocaliu de cel puțin 50 x 50 cm, atașat de marginea încărcăturii care iese cel mai mult în afara vehiculului, iar în perioadele de vizibilitate insuficientă, un reflector alb îndreptat către partea din față a remorcii și o lumină roșie și un reflector roșu îndreptate spre Înapoi. Aceste lumini nu trebuie amplasate la mai mult de 40 cm de marginea cea mai proeminentă a încărcăturii. Marcajul trebuie repetat pe partea din față și din spate a încărcăturii dacă lungimea sarcinii proeminente măsurată de-a lungul remorcii depășește 3 m.

pixel