La ce trebuie atenție c nd cumpară o remorcă de barcă?

2024-05-06
La ce trebuie atenție c nd cumpară o remorcă de barcă?

Cumpărarea unei bărci cu siguranță nu este o cheltuială mică. Cu toate acestea, în multe cazuri, achiziționarea doar a unui iaht, a unei bărci cu pânze sau a unei bărci cu motor nu înseamnă încetarea cumpărăturilor. O ambarcațiune, indiferent de tipul și modelul ei, trebuie să fie transportată în siguranță din punctul A în punctul B, de exemplu până la un lac sau la mare. Mobilitatea deplină este asigurată de o singură soluție și anume achiziționarea unei remorci speciale pentru transportul bărcilor. Datorită sistemului de încălzire prin pardoseală, tu decideți singur unde să mergi în vacanță anul acesta și când barca poate ieși pe apă.

Remorcă pentru transportul o barcă – ajustare la dimensiunea și forma vehiculului

Înainte de a alege un anumit model de remorcă, merită să verificați parametrii acestuia pentru a vă asigura că este potrivit pentru barca dumneavoastră. Contează dacă vrem să transportăm o barcă cu pânze sau o barcă cu motor. Amintiți-vă că bărcile cu motor au diferite tipuri de propulsie, ceea ce afectează și metoda de transport

Bun remorcă pentru barcă trebuie construită astfel încât cele mai importante elemente ale bărcii să fie protejate corespunzător în timpul transportului. Dacă aveți o barcă cu motor, trebuie să vă asigurați că Trailerul tău este echipat cu o decupare pentru arbore - numai atunci unitatea de antrenare va fi complet protejată împotriva deteriorării în timpul transportului. Dacă aveți o barcă cu pânze (chilă), asigurați-vă că chila cu bară poate suporta greutatea necesară. La transportul unei ambarcațiuni, nu numai capacitatea de încărcare a remorcii joacă un rol decisiv, ci și distribuția corectă a greutății sarcinii. Numai remorcile cu chilă special concepute pot face față acestei sarcini.

Sunt echipate modele bune suporturi de alunecare, care vă permit să poziționați barca pe remorcă astfel încât centrul de greutate să fie la locul potrivit și întregul set să fie stabil în timpul conducerii.

Există remorci disponibile pe piață care pot transporta bărci lungi până la 9 metri. Dacă decideți să cumpărați o remorcă,fiți atenți la ce permisiuni aveți nevoie, pentru a putea conduce o mașină cu o remorcă cumpărată.Dacă remorca și barca sunt relativ ușoare (greutatea totală a remorcii + ambarcațiunii < 750 kg, greutatea totală a ansamblului vehiculului < 3,5 tone), este suficient un permis de conducere categoria B. Dacă greutatea combinată a vehiculului tractor și a remorcii cu sarcină este peste 3,5 tone, este necesar permis de conducere categoria B+E.

Remorcă barcă - aluminiu sau oțel?

Merită să cumpărați o remorcă cu următoarele caracteristici:rezistență crescută la apă și coroziune. Prin urmare, alegerea materialului din care este realizată structura este importantă - dacă doriți să economisiți din greutatea proprie a remorcii, alegeți remorci din aluminiu. Datorită acestui fapt, nu trebuie să vă faceți griji că greutatea mai mică va afecta proprietățile de conducere și durabilitatea generală a remorcii.

Dacă barca dumneavoastră are dimensiuni și greutate neobișnuite, o structură de oțel a remorcii va fi o alegere mult mai bună. Nu uitați să vă asigurați că piesele structurale din oțel sunt protejate împotriva coroziunii. Pentru structurile din oțel se folosesc diverse tipuri de galvanizare, cea mai comună este galvanizare la cald.

Remorcă pentru transportul o barcă – accesorii importante

Pentru a facilita încărcarea și descărcarea bărcii pe remorcă, merită să cumpărați:accesorii adecvate. Asigurați-vă că remorca dvs. este echipată curoata de sustinere, care va face manevrarea mult mai usoara. Rolele de chilă (inferioare) vor ajuta, de asemenea, la încărcare eficientă.

Suporturi pentru arc asigurați o poziție constantă pe remorcă,protejarea ambarcațiunii, a ambarcațiunii cu motor sau a ambarcațiunii cu pânze împotriva mișcării în timpul manevrelor bruște. Ei joacă un rol similar suporturi laterale. În sfârșit, merită menționat:benzi de transport – va fi necesar pentru a securiza barca, la fel ca orice altă încărcătură mare de pe remorcă.

pixel