Alege limba
și țară
Bulgarian
Czech
Danish
German
Greek
English
Spanish
Estonian
French
Italian
Lithuanian
Latvian
Dutch
Norwegian
Polish
Portuguese
Slovak
Slovenian
Swedish
Ukrainian

Role și accesorii pentru peridocuri

2022-04-01
Role și accesorii pentru peridocuri

Role și accesorii pentru peridocuri

Fie că mergi cu familia la mare sau cu prietenii la pescuit, cu siguranță ai nevoie de ambarcațiunea potrivită. Și pentru a te putea bucura de relaxare trebuie să asiguri transportul cu ajutorul rolelor și accesoriilor pentru peridoc. Așadar, înlocuirea regulată a accesoriilor pentru peridoc te poate scăpa de costul ridicat al achiziționării unui nou obiect remorcabil. Dar pentru a știi cu exactitate ce modificări să faci, trebuie să cunoști ce accesorii au peridocurile. De aceea îți spunem astăzi ce sunt rolele pentru peridoc și ce alte accesorii poți folosi pentru remorcă transport ambarcațiuni.

Ce sunt rolele pentru peridocuri

Atunci când realizezi încărcarea sau descărcarea ambarcațiunii este important să o faci în mod cât mai simplu și mai eficient. În plus, trebuie să te asiguri că tot procesul nu prezintă pericole pentru tine sau barcă. De aceea, ai nevoie de un sistem de debarcare pe bază de role. Așadar, rolele pentru peridoc sunt accesorii montate longitudinal, în zona centrală a remorcii transport ambarcațiuni și au adesea formă concavă. Ele sunt folosite pentru a facilita alunecarea controlată a bărcii către apă. Practic, chila este poziționată în zona interioară a rolelor pentru ca laturile accesoriilor să ofere stabilitate pentru ambarcațiune. Și există diferite tipuri de role, diferența fiind la dimensiuni, model și materialul din care sunt fabricate. În consecință, putem menționa:

  • role tip os care au partea de mijloc mai lată. Ele sunt potrivite pentru ambarcațiuni cu chilă de dimensiuni mai mari;
  • role concave cu pante rotunjite pentru chilă;
  • role tip fundă, potrivite pentru majoritatea tipurilor de ambarcațiuni.
  • sistem de role cu ondulații ideale pentru amortizarea șocului și aderența pe suprafețe ude.
Și pentru că materialul are strânsă legătură cu durata de viață a rolelor, uite din ce pot fi ele realizate:
  • Poliuretan;
  • Cauciuc;
  • Grafit.

Accesorii pentru peridoc: role sau suporturi?

Cu toate că rolele sunt foarte ușor de utilizat pentru urcarea bărcii pe peridoc, există un alt sistem de îmbarcare. El este întâlnit sub forma unui cadru cu suprafețe înguste, speciale pentru susținerea ambarcațiunii. Suporturile oferă mai multă stabilitate și asigură o prindere mai bună a bărcii pe peridoc. Totuși, îmbarcarea se face mult mai greu decât în cazul rolelor. Avantajul sistemului cu suporturi este redat de costurile mici de montare și ușurința cu care poți întreține accesoriile. În plus, dacă peridocul este potrivit pentru a putea intra parțial în apă, atunci poți alege alternativa suporturilor. Totuși, avantajul rolelor pentru peridoc se poate observa în ușurința cu care le poți înlocui atunci când este sunt deteriorate sau uzate.

Cum știi când să schimbi rolele pentru peridocuri

Pentru ca peridocul să te poată ajuta complet, el trebuie să fie într-o stare optimă. Iar dacă a trecut mult timp de când nu ai verificat piesele și accesoriilor sale, uite după ce să fii atent. Cel mai adesea, rolele se tocesc din cauza frecării constante cu chila bărcii. De asemenea, există riscul ca ele să se fisureze sau să se crape din cauza schimbărilor de temperatură sau a loviturilor puternice. Așadar, atunci când sesizezi că rolele nu mai au forma inițială, poți lua în considerare înlocuirea lor cu altele noi. Nu uita să te asiguri că piesele comandate ulterior sunt potrivite pentru peridoc și ambarcațiune, atât ca model cât și ca dimensiune.

Role pentru peridoc: noi sau second-hand?

Și pentru că vorbeam de înlocuirea pieselor peridocului, este o alegere bună să te te orientezi către accesorii second-hand? Ceea ce găsești la mâna a doua are o caracteristică definitorie: a mai avut cel puțin un proprietar înaintea ta. Așadar, există posibilitatea ca rolele din oferte să fie uzate. Și pentru că prețul unor accesorii este oricum mai mic decât costul unui întreg peridoc, este mai potrivit să achiziționezi produse noi. Gândește-te că alegi role pentru peridoc second-hand și te bucuri de ele o perioadă scurtă de timp. Ulterior, va trebui să repeți achiziția și în final, plătești un preț mult mai ridicat decât cel al rolelor noi. Totuși, există cazuri în care alte persoane au comandat modelul nepotrivit de role pentru remorca transport ambarcațiuni pe care o au. Și pentru că nu le pot folosi, aleg să le vândă second-hand la un preț redus. Fii atent la aspectul produselor și compară ofertele pentru a vedea cu exactitate dacă merită să alegi role second-hand.

Metode de ancorare a ambarcațiunilor pe peridoc

După relaxarea de care te-ai bucurat împreună cu cei dragi, este momentul să urci barca înapoi pe peridoc și să te îndrepți către casă. Iar siguranța e un aspect pe care nu-l pierzi din vedere. Tocmai din acest motiv, poți folosi curele de fixare. Practic, tu securizezi transportul cu ajutorul unor chingi speciale care să țină în loc ambarcațiunea. Ele sunt realizate din material rezistent și strâns împletit pentru a putea rezista la tensiuni și greutăți foarte mari. Așadar, tu te asiguri că barca nu pleacă de la locul ei, iar ceilalți participanți la trafic nu sunt în pericol. În plus, furtul este îngreunat deoarece curelele sunt foarte greu de tăiat. Iar pentru a alege sistemul de chingi potrivit, asigură-te că dimensiunile curelei sunt ideale pentru ancorarea ambarcațiunii tale. Practic, accesoriul trebuie să ajungă dintr-o parte în cealaltă a peridocului, pe deasupra bărcii. De asemenea, este important ca toate curelele folosite să fie bine întinse pentru a ține în loc obiectul tractat.

Îngrijirea accesoriilor pentru peridoc

Este important să înlocuiești piesele uzate ale peridocului, însă poți reduce timpul și costurile prin îngrijirea regulată a accesoriilor. De exemplu, asigură-te că rolele sunt în stare bună de fiecare dată când atașezi peridocul la automobil. Iar pentru a fi sigur că ansamblul nu se desprinde, verifică starea cârligului și a cuplei. Mai mult decât atât, poți adăuga un sistem antifurt cu ajutorul căruia să oferi stabilitate ansamblului și să îl ferești de hoți. Verifică des toate balamalele și lubrifiază-le cu substanțe speciale astfel încât ele să nu ruginească sau să se blocheze. Acum că ai aflat cât de importante sunt rolele și accesoriile pentru peridoc, poți alege tot ceea ce se potrivește și să pleci în excursia mult visată. Pe curând!

pixel