Alege limba
și țară
Bulgarian
Czech
Danish
German
Greek
English
Spanish
Estonian
French
Italian
Lithuanian
Latvian
Dutch
Norwegian
Polish
Portuguese
Slovak
Slovenian
Swedish
Ukrainian

Protejează-ți remorca auto cu dispozitivele antifurt

2023-06-06
Protejează-ți remorca auto cu dispozitivele antifurt

Când pleci la drum cu remorca este important ca bunurile pe care le transporți să fie în siguranță. Pentru a te asigura de acest lucru, trebuie ca vehiculul tractabil să fie bine întreținut. Iar dacă vrei să te bucuri de eficiență și utilitate maximă, îți recomandăm să achiziționezi dispozitive antifurt pentru remorci auto.

La fel ca alte sisteme de protecție, și cele pentru remorcă sunt folosite pentru a securiza bunul împotriva furturilor. Ne referim atât la deconectarea de la cârligul vehiculului, cât și la furtul propriu-zis atunci când remorca nu este atașată.

În articolul de azi îți vom arăta ce sunt sistemele antifurt pentru remorcile auto, câte astfel de tipuri de dispozitive există și tot ceea ce trebuie să știi despre atașarea corectă a lor.

Ce sunt dispozitivele antifurt pentru remorcile auto?

Dispozitivele adiționale atașate remorcii au scopul de a împiedica utilizarea vehiculului de către alte persoane. Se pot monta cu ușurință și au costuri reduse. De asemenea, sunt foarte ușor de observat pe cupla remorcii auto, ceea ce înseamnă că hoții pot fi descurajați înainte să încerce să-și însușească bunurile materiale.

Înainte de achiziționarea accesoriilor antifurt, trebuie să ții cont de necesitățile specifice ale utilizării vehiculului tractabil. Există mai multe dispozitive antifurt disponibile pe piață, fiecare având proprietăți și funcționalități diferite.

Tipuri de dispozitive antifurt

Despre accesorile antifurt e important să menționăm că diferă de la sistemul de acționare până la materialul din care sunt realizate. În acest moment, sunt disponibile 3 sisteme diferite de antifurt. Iată care sunt acestea:

De tip receptor. Este reprezentat de o tijă scurtă de metal care se poate încuia la un capăt sau la ambele. Pentru cuplă. Este destinat montării sub zona de cuplare a remorcii. E realizat dintr-o o bilă de metal deasupra căreia se face închiderea cu ajutorul unei bare de metal.

De tip butuc. Asemenea unei încuietori pentru uși, acest sistem se introduce în zona manetei de blocare a remorcii astfel încât închiderea cu cheie să împiedice conectarea la alt autoturism. În principiu, fiecare tip de sistem antifurt este realizat în așa fel încât distrugerea să fie cât mai grea sau chiar imposibilă. Printre cele mai comune tipuri de dispozitive antifurt se numără sistemele de alarmă, încuietorile de înaltă securitate și sistemele de blocare a roților. Este recomandat să folosești mai multe tipuri de accesorii antifurt concomitent. Astfel, vei reuși să oferi protecția completă a remorcii auto.

#1 Sistemele de alarmă

Sistemele de alarmă sunt dotate cu senzori de mișcare care declanșează alerte sonore și luminoase în cazul activităților ieșite din comun. Iar de cele mai multe ori, semnalele de alertă pot determina intervenția urgentă a autorităților, eliminând astfel riscul de daune.

Unele dispozitive de alarmă permit conectarea la smartphone-ul proprietarului, ceea ce înseamnă că posesorul remorcii poate primi notificări în timp real în cazul unei tentative de furt.

#2 Închizătorile de înaltă securitate

Închizătorile reprezintă un element esențial în cadrul dispozitivelor antifurt pentru remorci.

Practic, sunt ca o barieră fizică rezistentă. Integrarea închizătorilor de înaltă securitate cu alte dispozitive antifurt completează sistemul de securitate global al vehiculului tractabile.

În plus, în magazinul online Unitrailer, poți opta atât pentru dispozitivele de închidere din fier, cât și pentru cele din aluminiu. Ambele tipuri de închizători sunt rezistente, fac parte din colecția Winterhoff și nu se oxidează.

#3 Sisteme de blocare a roților

Pentru o protecție fizică suplimentară a vehiculului transportat, poți opta oricând pentru sistemele de blocare a roților. Ele au rolul de a împiedica roțile remorcii să se învârtă, ceea ce face extrem de dificilă deplasarea acesteia. Practic, acest sistem de blocare te asigură că remorca rămâne în loc.

În magazinul online Unitrailer, găsești tipuri de dispozitive antifurt compatibile cu cupla antitangaj și alte componente a diferiților producători.

3 pași de urmat în vederea securizării remorcii cu sisteme antifurt

Să începem cu începutul. Înainte să pleci la drum cu remorca, trebuie să-ți instalezi sistemul antifurt la cupla remorcii tale imediat după ce ai legat ansamblul.

Ce pași mai trebuie să urmezi? Montează dispozitivul și încuie-l. După ce ai închis dispozitivul, pune bine deoparte cheia. Montează un sistem antifurt peste cupla remorcii - atunci când vehiculul tractabil e separat de mașină. Caseta împiedică montarea unei bile de cuplare a unui alt automobil.

Montează un dispozitiv pentru blocarea roților, indiferent de celelalte accesori antifurt de care dispui. Acest element oferă o siguranță adițională pentru remorca ta.

Sfaturi suplimentare pentru protejarea remorcii

Cu cât ești mai atent cu remorca ta, cu atât ea îți va fi de folos mai mult timp. De aceea, noi te sfătuim să nu uiți niciodată să-ți faci revizia periodică și dacă observi defecte la vreunul din elementele vehiculului tractabil, să le schimbi. Apoi, indiferent de tipul remorcii și de experiența pe care o ai ca șofer, ține minte că încărcătura se asigură întotdeauna. Abia după ce ești în grafic cu acestea, te poți îndrepta către dispozitivele antifurt.

Toate produsele din oferta noastră asigură protecția remorcii când aceasta este cuplată și decuplată. Atunci când lași remorca decuplată, o poți asigura oricând cu unul din dispozitivele antifurt Unitrailer care nu vor permite cuplarea la alt vehicul. Specialiștii noștri pot procura orice produs în doar câteva zile. Sperăm ca toate recomandările noastre să contribuie la bunăstarea remorcii tale auto. Îți dorim numai drumuri bune!

pixel