Pot desena o remorcă cu două asi pe o categorie B?

2024-01-22
Pot desena o remorcă cu două asi pe o categorie B?

Vrei să cumperi sau să închiriezi remorcă cu două osii și vă întrebați dacă îl puteți remorca cu permis de conducere categoria B? Răspunsul nu este întotdeauna simplu și este: depinde! De la ce? În primul rând, GVM-ul remorcii selectate și GVW-ul întregului set de vehicule, de exemplu remorca auto împreună cu mașina dvs.

CE TIP DE REMORCĂ POATE FI REMORCATĂ CU PERMIS DE CONDUCERE DE CATEGORIA B?

Deținerea unui permis de conducere standard categoria B dă dreptul șoferului să conducă un autoturism cu o greutate maximă admisă de până la 3.500 kg și o remorcă ușoară cu un GVW de până la 750 kg. În practică, aceasta înseamnă că este posibil să tractați un vehicul ușor cu două osii fără permisiuni suplimentare.

Când tractați o remorcă grea cu două osii, reglementările sunt mai stricte. Posesorul permisului de conducere categoria B are dreptul la tractare remorcă frânată o GVM peste 750 kg, cu condiția ca GVW total al setului de vehicule să nu depășească 3.500 kg.

Capacitatea de a tracta un anumit model de remorcă cu o mașină nu depinde de numărul de osii, ci de greutatea totală admisă.

DESENAREA O REMORCĂ FRANĂ CU DOUĂ AXE CU UN DMC MAI MAI MAI MULT DE 750 KG

Dacă doriți să tractați o remorcă cu frânare cu două axe și GVM total al grupului de vehicule depășește 3.500 kg, ai nevoie de permis de conducere categoria B cu cod 96 sau permis de conducere categoria B+E. Care este diferența dintre aceste două tipuri de permisiuni? Permisul de conducere categoria B cu cod 96 vă dă dreptul de a tracta o remorcă, alta decât una ușoară, dacă GVM-ul ansamblului de vehicule nu depășește 4.250 kg. Cu toate acestea, cu un permis de conducere B+E este posibil să conduci un set și mai greu de vehicule cu un GVW de până la 7.000 kg.

CONDIȚII TEHNICE ALE VEHICULULUI ȘI REMORCAREA O REMORCĂ CU DOUĂ AXI

Materialul din care este fabricată cutia și dimensiunile sale exterioare nu sunt totul. La cumpărături, merită să comparați opțiunile disponibile și în ceea ce privește asigurarea încărcăturii și rezistența produsului la factorii externi.

Merită să acordați o atenție deosebită următoarelor secțiuni:

  • F.2 – greutatea totală admisă a vehiculului,
  • F.3 – greutatea totală admisă a ansamblului de vehicule,
  • O.1 – greutatea totală maximă a remorcii cu frânare,
  • O.2 – greutatea totală maximă a remorcii fără frână.

Reglementările pentru remorcile cu două axe sunt exact aceleași ca și pentru remorcile cu o singură axă. Posibilitatea de remorcare a unui vehicul cu două osii cu permis de conducere categoria B depinde de greutatea totală admisă a ansamblului de vehicule și de condițiile tehnice ale mașinii de remorcare.

pixel