Înălțătoare la remorcă: când ai nevoie de ele și cum le alegi

2022-02-01
Înălțătoare la remorcă: când ai nevoie de ele și cum le alegi

Înălțătoare la remorcă: când ai nevoie de ele și cum le alegi

Principalul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare la conducerea ansamblului format din mașină și remorcă este siguranța. Vorbim aici de siguranța ta și a pasagerilor, dar și despre a celorlalți participanți la trafic. De asemenea, este important să verifici întotdeauna ca ansamblul să fie bine ancorat, iar încărcătura să fie corect poziționată. Totuși, cum poți asigura mărfurile voluminoase în remorcă, astfel încât ele să nu cauzeze accidente? De exemplu, dacă vrei să transporți un obiect înalt pe care nu îl poți așeza în poziție orizontală, precum un dulap sau un frigider, există riscul ca acesta să se balanseze în exteriorul remorcii într-o curbă. Așadar, ce este de făcut? În acest articol te vom ajuta să descoperi ce sunt înălțătoarele pentru remorcă, cum alegi modelul potrivit și când este recomandat să le atașezi.

Ce sunt înălțătoarele de remorcă și de ce să le alegi

Înălțătoarele laterale pentru remorcă sunt dispozitive metalice menite să prelungească pereții remorcii pentru a asigura protecție mărfurilor voluminoase pe care le transporți sau pentru a crea un spațiu mai vast de transportare. Ele se amplasează, de obicei, direct peste laturile spațiului de depozitare a remorcii. Aceste înălțătoare pot fi de trei tipuri: cadru metalic; oblon; panou de metal. Deoarece înălțătoarele sunt realizate din oțel inoxidabil, le poți folosi în orice moment, indiferent de condițiile meteorologice de afară. Datorită procesului de galvanizare a înălțătoarelor pentru remorcă, te bucuri de funcționalitatea lor fără să îți faci griji că ar putea rugini. După cum spuneam, înălțătoarele pentru remorcă te ajută atunci când: vrei să transporți obiecte mai înalte decât pereții remorcii tale. Pentru a te asigura că dulapul sau frigiderul nu se vor răsturna din remorcă în timpul unei curbe, poți prelungi pereții remorcii cu ajutorul înălțătoarelor. remorca ta este de dimensiuni reduse și vrei să transporți lucruri mai lungi.

În loc să te orientezi după o remorcă mai lungă în care să încapă, de exemplu, cutii cu plăci pentru parchet sau plinte, poți opta pentru înălțătoare pentru remorcă. Așadar, poți sprijini obiectele transportate pe pereții remorcii fără grijă. vrei să transporți toate mărfurile făcând un singur drum. Cu ajutorul înălțătoarelor laterale pentru remorcă poți așeza mărfurile unele peste altele până la nivelul înălțătoarelor și astfel economistești combustibilul și timpul alocat pentru al doilea drum. când vrei să transporți o cantitate mai mare de material de construcție. Dacă ai nevoie de o cantitate mai mare de nisip sau pietriș, poți mări încărcătura prin montarea înălțătoarelor. Totuși, ai grijă să nu depășești gabaritul maxim admis prin lege. Așadar, atașarea înălțătoarelor pentru remorcă poate fi o alternativă potrivită pentru nevoile tale. Poți să transporți orice obiect ai nevoie, chiar și cu o remorcă de dimensiuni mai reduse. Totul fără a fi nevoie să achiziționezi o remorcă nouă și să plătești o sumă atât de mare.

Alegerea corectă a înălțătoarelor la remorcă

Înălțătoarele pentru remorcă sunt accesorii cu ajutorul cărora funcționalitatea și pragmatismul remorcii se ridică la un nivel mai înalt. Așadar, cum alegi corect înălțătoarele pentru remorcă? În primul rând, trebuie să măsori cu exactitate spațiul de transport al remorcii pentru a putea face alegerea corectă a dimensiunilor înălțătoarelor. Ia o ruletă și măsoară lungimea laturilor remorcii. Apoi, gândește-te pentru ce tip de mărfuri ai nevoie de înălțătoare. Dacă vrei să transporți materiale de construcție, precum pietriș sau nisip, ai nevoie, în mod clar, de înălțătoare de tip panou de metal pentru a nu permite mărfurilor să cadă din remorcă. În cazul obiectelor mici, poți opta pentru înălțătoare tip oblon. De exemplu, dacă transporți fructe sau legume, ele nu vor cădea din remorcă dacă optezi pentru înălțătoare tip oblon. Pentru obiecte mari, voluminoase, poți alege înălțătoare tip cadru metalic fără grija pierderii mărfurilor. Dacă mărfurile pe care vrei să le transporți sunt totuși foarte înalte, poți alege înălțătoare laterale duble sau triple pentru garanția unui drum în siguranță. Iar dacă materialele pe care le transporți trebuie ferite de vânt, ploaie sau ninsoare, poți acoperi remorca cu prelate chiar dacă ai atașat deja înălțătoare. În plus, poți opta pentru o prelată plată sau pentru una mai înaltă care să acopere complet încărcătura remorcii dacă ea nu este la nivel drept.

Îngrijirea înălțătoarelor pentru remorcă: ghid practic

Deși am menționat faptul că înălțătoarele sunt realizate din material inoxidabil galvanizat, nu strică să îngrijești adesea extensiile laterale ale remorcii. Pentru a prelungi cât mai mult durata de viață a acestora, am întocmit un scurt ghid pe care să-l urmezi. Detașează toate accesoriile amplasate pe remorcă, de la prelată și până la înălțătoare inclusiv, iar apoi așează-te la depărtare una de cealaltă. Udă cu un furtun înălțătoarele pe toate părțile. Folosește un agent de curățare non-invaziv pentru a scăpa de urmele de noroi sau de sare de pe înălțătoare. Folosind un burete moale, șterge suprafețele înălțătoarelor, insistând asupra zonelor cu exces de murdărie. Clătește-le apoi cu apă curată. Îndepărtează apa de pe înălțătoare cu o cârpă uscată. Iar dacă vremea îți permite, poți lăsa extensiile laterale să se usuce pentru scurt timp la soare. De asemenea, poți verifica des șuruburile și piulițele de prindere pentru a fi sigur că acestea nu sunt deteriorate sau ruginite. Recapitulând, poți accesoriza remorca cu orice ai nevoie, astfel încât să poți transporta orice cu ușurință. Poți folosi înălțătoare pentru a mări spațiul de depozitare al remorcii. Poți alege înălțătoare duble sau triple în funcție de cât de voluminoase sunt materialele. Poți acoperi remorca cu o prelată plată Poți opta pentru un cadru înalt cu prelată cu formă robustă. Nu uita să te asiguri că accesoriile remorcii sunt atașate corect, dar și că ansamblul și încărcătura nu depășesc greutatea admisă prin lege. Fii mereu precaut și adaptează viteza la condițiile meteorologice și de trafic. Până data viitoare, îți dorim drumuri bune!

pixel