Ce este troliul pentru remorcă și cu ce te ajută

2021-12-28
Ce este troliul pentru remorcă și cu ce te ajută

Ce este troliul pentru remorcă și cu ce te ajută

O auto remorcă ar trebui să îți ușureze munca. Acesta este, de fapt, principalul motiv pentru care achiziționezi un model sau altul de vehicul tractabil. Practic, remorcile sunt utilizate pentru a transporta mărfuri sau obiecte de dimensiuni sau greutăți mari. Însă, dacă ești proprietarul unei autoremorci, probabil cunoști faptul că vehiculul are nevoie și de accesorii pentru a funcționa la capacitate maximă. Unele dintre aceste accesorii suport sunt troliile. Troliile pentru remorci reprezintă instrumente cu cabluri sau curele, proiectate special pentru încărcarea și descărcarea mai ușoară a mărfurilor. Gândește-te că un astfel de accesoriu pentru remorca auto îți ușurează munca grea, făcând ca ridicarea și descărcarea lucrurilor să se facă simplu și ușor. Hai să povestim mai multe despre troliul pentru remorcă.

Care este rolul unui troliu pentru remorcă și cum te ajută

Troliul reprezintă un dispozitiv pentru tracțiune sau ridicare. Echipamentul este alcătuit dintr-o piesă rotativă cu frânghie, cabluri sau lanțuri înfășurate în jurul său, plus o manivelă cu sistem de scripete. Cu alte cuvinte, accesoriul pentru remorcă te ajută la ridicarea, coborârea sau tractarea obiectelor. El constă într-un tambur sau cilindru rotit de o manivelă (în cazul celor manuale) sau de un motor (în cazul celor electrice). Troliile pentru remorcă te ajută să termini rapid treaba, fără eforturi prea mari. Astfel, tu nu mai pierzi timp și energie, iar productivitatea crește. Mai mult decât atât, poți utiliza troliul și pentru a trage obiecte mai grele, cum ar fi alte vehicule sau materiale de mari dimensiuni.

Tipuri de trolii pentru remorcă

Așa cum îți spuneam mai sus, un troliu pentru vehiculul remorcabil reprezintă o mică mașinărie care poate fi acționată manual sau cu motor. Cum funcționează în practică? Ei bine, ridicările și tracțiunile sunt realizate cu ajutorul tamburului de care îți povesteam. În jurul acestuia poate fi înfășurată o frânghie, un lanț sau cablu, acestea urmând să fie atașate de sarcina pe care vrei să o deplasezi. Apoi, întregul mecanism este acționat de către manivelă sau motor. Troliile pentru remorcă pot fi, în general, de două tipuri:

 • trolii pentru remorcă acționate manual;
 • trolii pentru remorcă acționate electric.

#1 Troliu acționat manual

Avantajul unui troliu pentru remorcă acționat manual este reprezentat de faptul că tu ai control total asupra procentului de strângere al cablului atașat la remorcă. Cu alte cuvinte, prin utilizarea cu mâinile goale, tu manevrezi operațiunea după bunul plac. Pe de altă parte, efortul fizic este mult mai obositor, iar tu trebuie să te ocupi în permanență de lungimea cablului, frânghiei sau lanțului. Și, bineînțeles, de rotirea manivelei.

#2 Troliu acționat electric

Gândește-te că nu ai mai fi nevoit să reglezi manual cablurile unui troliu acționat electric. Iar acest aspect este cel mai important. Căci, în cazul în care cablurile nu sunt reglate corespunzător sau sunt reglate prea lejer la remorcă, atunci există riscul de desprindere și deteriorare a mărfurilor

Cum utilizezi corect un troliu pentru vehiculul tractabil

Troliile sunt extrem de eficiente și utile dacă vorbim despre încărcări și descărcări. Însă, tu trebuie să te asiguri că toate măsurile de siguranță sunt luate corect, dacă vrei să eviți deteriorarea obiectelor sau chiar rănirea ta. Uite ce trebuie să faci înainte de folosirea propriu-zisă a troliului pentru remorcă:

 1. Parchează autoturismul tractor și trage frâna de mână înainte de a te apuca de operațiune.
 2. Asigură-te că vehiculul tractabil este conectat corespunzător la vehiculul tractor. Este necesar să faci acest lucru înainte de acționarea troliului pentru a preveni deplasarea remorcii.
 3. De asemenea, pentru a te asigura că remorca nu se va deplasa nicicum, poți bloca roțile.
 4. Trage de maneta de siguranță a troliului și blochează-l în poziție deschisă.
 5. Verifică cureaua troliului înainte de folosire și vezi dacă are urme de uzură.
 6. Atașează cablul troliului la obiectul sau vehiculul ce urmează a fi remorcat.
 7. Nu sta în spatele obiectului tras de troliu deoarece nu știi niciodată când se poate desprinde cureaua.
 8. Trage maneta de siguranță a troliului până ce auzi un click și acționează troliul.
 9. Asigură-te că obiectul a fost încărcat sau descărcat corespunzător, după care poți desprinde cablurile.
De asemenea, noi îți recomandăm, în cazul troliilor acționate manual, să eviți purtarea articolelor de îmbrăcăminte largi, cu franjuri sau mâneci lungi. Ele se pot prinde cu ușurință în mecanismul de rotire.

Cum alegi cel mai bun troliu pentru remorca ta

Existând destul de multe mărci și producători de trolii, poate deveni o adevărată provocare alegerea unui tip potrivit pentru vehiculul tău tractabil. Vrei să faci achiziția corectă? Uite spre ce trebuie să te orientezi:

 • stabilește scopul achiziționării: dacă nu vrei să cheltui inutil bani, atunci ia în calcul muncile la care va fi utilizat troliul. În funcție de acest aspect, poți opta pentru unul mai puternic sau unul moderat;
 • alege dimensiunea potrivită: puterea și capacitatea pe care le poate avea un troliu sunt determinate de dimensiunile acestuia. Vrei să îl folosești pentru materiale de construcții? Orientează-te către unul mai mic. Pentru vehiculele mai mari, răspunsul îl știi deja;
 • selectează frânghiile: frânghiile de oțel sau lanțurile sunt mai ieftine, mai durabile și nu necesită foarte multă întreținere. Pe de altă parte, corzile sintetice sunt puțin mai costisitoare, dar mai sigure decât frânghiile de oțel.
Indiferent de variantele pe care le alegi, noi te sfătuim să fii întotdeauna atent la calitatea troliilor. Desigur, nu trebuie să pleci de la ideea preconcepută conform căreia produsele scumpe sunt mai calitative decât cele le prețuri mai reduse. Tu trebuie să alegi modelul de troliu compatibil cu vehiculului tău remorcabil, în funcție de sarcinile pe care urmează să le îndeplinească.

Ușurează-ți munca cu accesoriile potrivite pentru remorcă

Optează doar pentru echipamentele care îți îndeplinesc cerințele. Uneori se întâmplă să investești în accesorii care nu sunt compatibile cu auto remorca ta. Înainte de a cumpăra un troliu pentru obiectul remorcabil, este necesar să iei în calcul toți factorii pe care ți i-am enumerat anterior. Gândește-te doar că ai putea achiziționa un troliu cu o capacitate mai mică decât ai tu nevoie. Aceste lucru se poate traduce prin timp irosit și bani pierduți. Hai să facem totul mai simplu, mai ușor, cu resurse prețioase de timp. Alege troliul potrivit remorcii tale, încarcă obiectele sau materialele și pornește în siguranță la drum. Spor în toate îți dorim!

Recomandate

Troliu 1135 kg cu cablu fără acoperire Knott

Troliu 1135 kg cu cablu fără acoperire Knott

381,49 RON38149 pct.
Troliu manual 1135 kg cu cablu și carcasă Knott

Troliu manual 1135 kg cu cablu și carcasă Knott

512,59 RON51259 pct.
Troliu electric Presko PEW12000 12V 5,5T

Troliu electric Presko PEW12000 12V 5,5T

2 379,19 RON237919 pct.
pixel