Alege limba
și țară
Bulgarian
Czech
Danish
German
Greek
English
Spanish
Estonian
French
Italian
Lithuanian
Latvian
Dutch
Norwegian
Polish
Portuguese
Slovak
Slovenian
Swedish
Ukrainian

Câtă presiune să asiguri în roți pentru o remorcă auto

2021-07-06
Câtă presiune să asiguri în roți pentru o remorcă auto

Câtă presiune să asiguri în roți pentru o remorcă auto

Alegerea anvelopelor potrivite pentru remorca auto pare o muncă destul de ușoară. Dar știi cât de important este să le folosești corespunzător? Presiunea roților, spre exemplu, reprezintă un aspect de care trebuie neapărat să ții cont dacă vrei ca autovehiculul tău să funcționeze așa cum trebuie, iar munca ta să fie eficientizată.

De ce este presiunea anvelopelor atât de importantă? Ei bine, în funcție de cauciucurile pentru remorca auto pe care le folosești, presiunea este cea care îți oferă un coeficient ridicat al rezistenței la rulare. Ca atare, există câteva condiții pe care trebuie să le respecți dacă vrei ca anvelopele tale să funcționeze în parametrii optimi.

În cadrul acestui articol, vei afla câtă presiune se bagă în roțile unei remorci auto, în ce condiții și care sunt diferențele în funcție de tip. Parcurge informațiile pe care ți le punem la dispoziție, dacă vrei să ai cunoștințele unui profesionist.

Rolul presiunii în funcționarea optimă a roților unei auto remorci

Anvelopele reprezintă punctul de contact dintre remorcă și sol. O presiune corespunzătoare îți oferă rezultatele de care ai nevoie și te ajută la păstrarea acestora un timp îndelungat.

Presiunea unui cauciuc pentru auto remorcă poate varia în funcție de greutate și dimensiune. Dacă aceasta nu este reglată potrivit, anvelopele se uzează neuniform și poți avea parte de incidente neplăcute.

Pe lângă specificațiile exacte ale tipului de anvelope pe care le utilizezi, găsești inscripționate pe acestea toate informațiile și despre presiunea recomandată pentru utilajul tău.

  • Presiunea apare marcată și măsurată, în general, în atmosfere, iar aceste date pot fi diferite de la remorcă la remorcă, în funcție de model și de marca producătoare.
  • Producătorul anvelopelor pentru remorcă calculează perfect care este punctul corespunzător de presiune în acestea deoarece un calcul incorect poate favoriza apariția unor riscuri.

Detararea remorcii: semnificația și rolul acesteia

Printre riscuri se numără dejantarea roților, uzarea prematură a extremităților, dar și accidentele ce te pot face să pierzi încărcătura sau chiar să îți pună viața în pericol.

Pe de altă parte, presiunea reprezintă un aspect extrem de important și prin prisma faptului că influențează performanțele dinamice ce țin de stabilitatea, aderența și reacția la accelerație a remorcii.

Așadar, trebuie să fii foarte atent, atunci când îți achiziționezi un anumit tip de cauciucuri, la specificațiile legate de cantitatea potrivită de presiune de care au nevoie pentru a oferi performanțe pe termen lung.

Așa cum îți precizam anterior, reglarea presiunii se face în funcție de dimensiuni, greutate și model, fiind absolut necesară verificarea acestor detalii. Există mai multe mărci pentru anvelope, fiecare venind cu o capacitate portantă specifică și cu o anumită presiune sau valoare pentru presiune.

Prin urmare, există mai multe situații în care variația de presiune pentru roțile unei auto remorci trebuie atent probată. Uite câteva cazuri specifice:

  • Încărcăturile maxime de 750 kg, specifice remorcilor atașate autovehiculelor de categorie B, pot avea o presiune maximă de 6,25 atmosfere;
  • În cazul unor anvelope cu o capacitate portantă de aproximativ 900 kg, este necesară o presiune maximă de 6,5 atmosfere.

Desigur că aceste valori se pot modifica în funcție de producător și de modelul cauciucurilor, dar acestea sunt des întâlnite printre valorile optime ale presiunii specifice anvelopelor pentru remorca auto.

Reguli pentru introducerea presiunii în anvelopele remorcii

Cu siguranță, presiunea roților reprezintă un aspect care trebuie să te preocupe dacă ești o persoană responsabilă și profesionistă deoarece aceasta este prioritară pentru ca remorca să poată rula corespunzător pe sol. Hai să aflăm împreună câteva greșeli de care să te ferești!

strong>Dacă o cantitate prea mică de presiune ajunge în anvelope, atunci acestea au șanse mari să se uzeze pe laterale. Pe de altă parte, o presiune prea mare, care o depășește pe cea specificată în marginile pneurilor, poate crea o uzură majoră pe banda din mijloc a roților.

Ca atare, trebuie să existe un echilibru perfect între valoarea cerută și cea executată. Îți recomandăm să acorzi mai multă atenție acestor detalii la următoarea vizită sau sesiune de presurizare a anvelopelor. Încearcă să eviți lucrurile făcute pe grabă și să nu realizezi umflarea roților de remorcă după ochi.

Cum verifici presiunea din pneurile pentru auto remorcă

Pentru a putea păstra și introduce valoarea corectă de presiune în anvelopele remorcii, trebuie să ai în vedere câțiva pași prin care o poți verifica. În acest sens, te sfătuim să utilizezi un manometru.

Ce este un manometru? Un instrument utilizat la măsurarea presiunilor absolute sau suprapresiunilor fizice din spațiile închise. Fie că este achiziția ta, fie că este al unui atelier specializat, acesta îți va indica cu exactitate nivelul presiunii din anvelopele auto remorcii. Următorul pas pe care trebuie să îl faci este deschiderea capacului de valvă. Apoi, aplici ușor manometrul peste valvă și aștepți indicarea valorii. Nu trebuie să te îngrijorezi dacă auzi un fâsâit pentru că acesta este normal.

Citește presiunea marcată pe manometru și realizează o comparație între valoarea afișată pe instrument și specificațiile exacte de pe anvelope. În funcție de diferențe, dacă există, va trebui să suplimentezi cantitatea de presiune din cauciucuri până ce ajungi la cea recomandată de producătorul acestora.

Introducerea aerului în anvelopele pentru remorcă o poți face la o vulcanizare din apropiere sau cu propriul tău compresor. După această operațiune, te sfătuim să verifici din nou valorile de presiune pentru a vedea dacă sunt corecte de această dată.

Înșurubează capacul valvei la locul său și verifică presiunea fiecărei anvelope. De asemenea, asigură-te că jantele sunt montate corespunzător deoarece acest aspect se poate afla printre cauzele ce duc la deformarea anvelopelor.

Când trebuie verificată presiunea din roțile unei remorci

Cum roțile sunt principalele instrumente prin care se realizează deplasarea unei remorci, presiunea este importantă deoarece reprezintă indicele care îți arată nivelul de performanță al acestora.

Prin urmare, cantitatea de aer din cauciucuri trebuie verificată regulat pentru a te asigura că totul este în regulă. Așa cum am prezentat mai sus, verificarea presiunii din anvelope se poate face și de către persoanele fără experiență sau pregătire, dacă ai la dispoziție aparatura necesară. Uite când trebuie să te preocupi de verificarea aerului din pneuri:

  • Revizia lunară – îți recomandăm să realizezi o revizie lunară a presiunii din anvelopele remorcii, cu ajutorul manometrului, și să te asiguri că este corespunzătoare. Nu uita de roata de rezervă!
  • Revizia la drumurile mai lungi – te sfătuim să verifici valorile presiunii înainte de orice cursă care poate dura mai mult timp. Este o măsură de precauție care te poate scăpa de anumite griji și incidente extrem de neplăcute.

Important de menționat este faptul că această operațiune trebuie desfășurată atunci când anvelopele sunt reci. În cazul unei deplasări anterioare, rulajul încălzește pneurile, iar presiunea crește. Prin urmare, așteaptă circa 30 de minute înainte să te apuci de verificare. Așadar, nu trata totul cu indiferență și asigură-te că presiunea introdusă în anvelopele roților auto remorcii tale este ca la carte. Pentru orice informație suplimentară, nu ezita să ne contactezi sau să ne scrii un comentariu la finalul acestui articol. Găsești, de asemenea, detalii despre alte subiecte și pe blog. Realizează deplasările cu auto remorca în siguranță și la performanțe optime!

Recomandate

pixel