Remorcă auto second-hand sau nouă?

2021-05-21
Remorcă auto second-hand sau nouă?

Remorcă auto second-hand sau nouă?

Atunci când ai de transportat mai multe obiecte, soluția cea mai potrivită pentru a-ți face treaba eficient este remorca. Întrebarea care se pune este: ar trebui să investesc într-o remorcă nouă sau aș putea să cumpăr una second-hand? Ca de fiecare dată, răspunsul este undeva la mijloc. Înainte de a face achiziția, trebuie să iei în calcul anumite aspecte legate de funcționalitate sau buget. Ambele variante sunt de luat în considerare, însă pentru fiecare persoană, nevoile diferite pot reprezenta decizia finală.

În articolul de astăzi ți-am pregătit o listă cu principalele aspecte de care să ții cont atunci când vrei să cumperi o remorcă auto. Am punctat avantajele și dezavantajele atât pentru remorcile noi, cât și pentru cele second-hand. Aruncă o privire peste informațiile de mai jos și cântărește bine situația ta. Hai să vedem de ce se recomandă achiziționarea unei remorci noi dar și ce așteptări să-ți faci de la o remorcă second-hand.

=

Remorca auto nu este un accesoriu pe care să îl schimbi des. În plus, pentru utilitatea pe care ți-o aduce, ai nevoie ca ea să fie rezistentă și de calitate pentru ca nevoile tale să fie complet satisfăcute. Atunci când ești pentru prima oară în situația de a alege remorca potrivită îți pui destule întrebări despre ce ar trebui să iei în considerare. Noi am venit în ajutorul tău cu un checklist pe care să-l bifezi înainte de a decide dacă e mai bine pentru tine să cumperi o remorcă nouă sau una second hand:

 • gândește-te ce buget ai la dispoziție;
 • fă o cercetare temeinică despre remorcile de pe piață;
 • compară oferte diferite;
 • ia în calcul deprecierea valorii remorcii;
 • ce vechime are remorca;
 • la ce să fii atent atunci când analizezi remorca;
 • diferențele de caracteristici.

Ți se pare o listă lungă? În cele ce urmează o să detaliem fiecare punct în parte și vei vedea că totul devine mai simplu atunci când știi ce ai de făcut.

1. Planificarea bugetului

Chiar dacă pare banal, acesta este primul pas pe care trebuie să îl faci înainte de a începe căutările pentru remorci. În funcție de cât ești dispus să scoți din buzunar, îți poți da seama dacă îți permiți o remorcă nouă sau una second-hand. Bugetul îți va ghida căutarea. Dotările remorcii pot depinde de prețul de achiziție. Dacă iei în considerare să cumperi o remorcă nouă, în magazinele care vând astfel de vehicule, vei primi asistență și cu siguranță vei fi întrebat de limita de buget. Astfel, vei fi condus către remorca potrivită pentru costul maxim pe care ești dispus să-l plătești.

Pe de altă parte, există varianta achiziționării online, unde, de cele mai multe ori, poți filtra căutarea în funcție de preț. Acest lucru este valabil atât pentru remorcile noi, cât și pentru site-urile pe care găsești remorci second-hand. Prețul de achiziție poate fi influențat și de tipul remorcii pe care ți-o dorești:

 • cu sau fără sistem de frânare propriu;
 • cu sau fără amortizoare proprii;
 • cu o osie sau două osii.

2. Cercetarea

Când îți cunoști bugetul, poți începe cercetarea. Caută remorci care să se încadreze în suma pe care ți-ai propus că vrei să o investești. Vezi dacă poți găsi reduceri sau oferte care să îți fie de folos. Cea mai simplă modalitate de a începe să cauți remorci este online. Pe site-uri specializate poți vedea mai multe modele care sunt în prezent pe piață. Încearcă și opțiunea de filtrare după popularitate și relevanță, pentru a observa care sunt remorcile cele mai cumpărate.
 • Mediul online este un loc bun în care să cauți atât remorci noi, cât și second-hand.

Alți oameni care dețin remorci sunt, de asemenea, resurse excelente de informații. Probabil că știi pe cineva care a deținut o remorcă sau încă are una. El a trecut deja prin procesul pe care tu abia îl începi și cunoaște criteriile importante în alegerea unui astfel de vehicul. Așa că părerea lui poate fi demnă de luat în considerare.

În plus, experiența pe care a acumulat-o cu remorca sa îl face în măsură să împărtășească și altor doritori detalii despre modul de funcționare, avantaje și dezavantaje. Forumurile sunt încă un loc în care poți găsi informații valoroase care să te facă să înțelegi dacă e mai bine pentru tine să optezi pentru remorci noi sau unele deja uzate. Dar dacă ești un om pragmatic, căruia îi place să vadă și să simtă totul personal, atunci te sfătuim să mergi într-un magazin în care găsești remorci noi de vânzare sau într-un târg în care le poți vedea pe cele la mâna a doua. Fă cercetările la fața locului. Vezi ce oferă fiecare produs în parte și gândește-te dacă satisface nevoile tale.

3. Reduceri sau negocieri

Dacă vrei să obții un preț mai mic pentru remorca pe care ai pus ochii, în funcție de situația în care te afli, există două opțiuni:
 1. remorcile noi – aici trebuie să urmărești ofertele speciale și perioadele de reduceri;
 2. remorci second-hand – în acest caz intervine trucul negocierii. Poți discuța cu proprietarul care vinde vehiculul și poate va fi dispus să ți-l vândă pentru o contravaloare mai mică.
De ce să cumperi o remorcă auto nouă

Principalele avantaje

 • ești primul proprietar care utilizează remorca;
 • primești garanție;
 • sistemul de ancorare este nou;
 • ai siguranța că nu a trecut prin accidente.

Principalele dezavantaje

 • prețul de achiziție este mai mare;
 • deprecierea rapidă, în special atunci când vei dori să o vinzi sau să o schimbi;
 • investești o sumă prea mare într-un vehicul pe care îl utilizezi foarte rar.

De ce să cumperi o remorcă auto second-hand

Principalele avantaje

 • economisești bani;
 • găsești modele care în prezent nu mai sunt disponibile sau aduse din alte țări;
 • deprecierea valorii remorcii nu te va afeta prea puternic la revânzare.

Principalele dezavantaje

 • remorca a mai avut alți proprietari care poate nu au îngrijit-o corespunzător;
 • prezintă urme de uzură în proporții mai mici sau mai mari;
 • nu primești garanție.

Fiecare dintre cele două opțiuni vine la pachet cu avantaje și dezavantaje pe care te sfătuim să le cântărești bine înainte de a face pasul spre achiziție. Desigur că dacă bugetul îți permite, cea mai sigură variantă este cumpărarea unei remorci noi, bine accesorizate. Însă nu trebuie să îți faci griji nici în cazul celor second-hand, atâta timp cât ele au fost bine îngrijite și cunoști toate datele despre ele. Noi îți dorim mult spor în a lua decizia corectă și drumuri line alături de remorca ta!

Recomandate

pixel