Securizează transportul cu un sistem antifurt remorcă
Securizează transportul cu un sistem antifurt remorcă
În articolul de azi îți vom arăta ce sunt sistemele antifurt pentru remorcă și tot ceea ce trebuie să știi legat de atașarea corectă a lor.
Ce sunt sistemele antifurt pentru remorcă
La fel ca orice sistem antifurt, și cele pentru remorcă sunt folosite pentru a securiza bunul împotriva furturilor. Practic, vorbim de un element adițional atașat remorcii care are scopul de a împiedica utilizarea de către alte persoane. Și ne referim aici atât la deconectarea de la cârligul automobilului, cât și la furtul propriu-zis atunci când remorca nu este atașată. Iar dacă te întrebi ce fel de garanție îți poate oferi un sistem antifurt, trebuie să știi că singura metodă de înlăturare este cu ajutorul unei chei. Fără ea, remorca este imposibil de utilizat. Și nici distrugerea sistemului antifurt nu este o soluție deoarece ar putea cauza deteriorări ale cuplei remorcii. Așadar, accesoriile antifurt pentru remorcă au următoarele avantaje:
- Sunt ușor de observat pe cupla remorcii, iar în acest fel descurajezi hoții chiar și să încerce să fure obiectul tractabil.
- Îți oferă garanția siguranței în circulație, întrucât remorca nu se poate desprinde cât timp sistemul antifurt este folosit.
- Îți protejează remorca chiar și de tentative de furt care ar putea crea deteriorări masive ale obiectului remorcabil.
- Se montează cu ușurință și au costuri reduse.
Tipuri de accesorii antifurt pentru remorcă
În funcție de modelul și caracteristicile cuplei pe care o are remorca ta, poți alege dintre diferite tipuri de sisteme antifurt. Ele diferă de la sistemul de acționare până la materialul din care sunt realizate. De aceea, vorbim despre sisteme antifurt:
- De tip receptor. Este reprezentat de o tijă scurtă de metal care se poate încuia la un capăt sau la ambele.
- Pentru cuplă. De obicei are dimensiuni mai mari și este destinat montării sub zona de cuplare a remorcii. Practic, sistemul antifurt are o bilă de metal deasupra căreia se face închiderea cu ajutorul unei bare de metal.
- De tip butuc. Asemenea unei încuietori pentru uși, acest sistem se introduce în zona manetei de blocare a remorcii astfel încât închiderea cu cheie să împiedice conectarea la alt autoturism. Fiecare tip de sistem antifurt are același scop și este conceput în așa fel încât distrugerea să fie cât mai grea sau chiar imposibilă. De aceea, ele sunt realizate din materiale rezistente cărora s-au aplicat tratamente speciale.
Cum alegi sistemul antifurt potrivit pentru remorca ta
Cel mai adesea, sistemele antifurt sunt universale. Așadar, indiferent de tipul remorcii pe care o ai, orice accesoriu este potrivit. Totuși, alegerea o poți face pe baza nevoilor și preferințelor tale. Dacă vrei un sistem discret care să nu atragă atenția și să fie ușor de depozitat, poți opta pentru dispozitivul tip butuc. De exemplu, se recomandă alegerea unui butuc de închidere cu un model special de cheie pentru a putea fi cât mai greu de replicat. Iar dacă vrei să descurajezi hoții și să previi deteriorările considerabile, atunci poți să alegi un sistem metalic pentru cuplă. Cu toate acestea, este important să verifici dacă sistemul antifurt pe care l-ai ales este de dimensiuni potrivite pentru remorca ta. Dacă dispozitivul este prea mic sau prea mare, securizarea obiectului remorcabil fie nu se poate realiza, ori nu se face corespunzător. Iar materialul din care sunt realizate dispozitivele determină în mare măsură calitatea sistemului antifurt. Așadar, pentru siguranță și durabilitate, poți alege produse cu finisaje de zinc sau crom care protejează împotriva ruginei și a coroziunii. Un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare este bugetul alocat pentru achiziționarea unui dispozitiv de securizare a remorcii. Cu alte cuvinte, asigură-te că prețul antifurtului se încadrează în bugetul pe care l-ai ales pentru achiziționarea lui.
Asigurarea remorcii: sistem antifurt nou sau second-hand?
Și pentru că spuneam despre prețul unui sistem antifurt, există posibilitatea de a alege unul nou sau unul second-hand. Totuși, care este diferența dintre ele și pe care să îl alegi? Ei bine, primul aspect diferit este prețul, în mod clar. Dispozitivele second-hand sunt întotdeauna mai ieftine deoarece au mai fost utilizate înainte de un alt proprietar. De asemenea, calitatea lor poate fi mai scăzută. Așadar, este important să compari ofertele și să vezi dacă merită să achiziționezi un sistem nou sau unul la mâna a doua.
Pași pentru securizarea remorcii cu sisteme antifurt
Dacă ai nelămuriri cu privire la modalitatea de aplicare a sistemelor antifurt, am pregătit pentru tine o listă de pași pe care să-i urmezi. Așadar, iată ce trebuie să faci dacă trebuie să pleci la drum: Instalează sistemul antifurt la cupla remorcii tale după ce ai legat ansamblul. Asigură-te că ai introdus corect dispozitivul și închide-l cu cheia. După ce ai încuiat dispozitivul, pune cheia undeva la îndemâna ta, departe de priviri suspecte. Poți asigura marfa din remorcă cu lanțuri sau curele de siguranță astfel încât ea să nu poată fi furată și nici să nu se răstoarne în timpul transportului. Condu cu grijă, iar odată ajuns la destinație, decuplează remorca și asigur-o cu sistemul antifurt. Nu uita să ții cheia în proximitatea ta. Ia în considerare un sistem antifurt tip casetă montată peste cupla remorcii, atunci când ea este separată de mașină. Caseta împiedică atașarea unei bile de cuplare a unui alt automobil. Pentru siguranță adițională poți chiar și să montezi un dispozitiv pentru blocarea roților. Astfel, va fi imposibil ca remorca să fie furată. Sperăm că articolul te-a ajutat să afli de ce să-ți securizezi remorca și ce fel de dispozitive antifurt să folosești. Nu uita să conduci prudent și să adaptezi viteza la condițiile de drum. Până data viitoare, îți dorim drumuri bune!