Remorci cu sistem de basculare: avantaje și dezavantaje

2021-12-28
Remorci cu sistem de basculare: avantaje și dezavantaje

Remorci cu sistem de basculare: avantaje și dezavantaje

Atunci când te pregătești pentru activități de construcție, sigur te aprovizionezi cu materialele necesare. Dar cum le transporți până la tine acasă? Nu e eficient să faci mai multe drumuri și nici nu îți dorești să plătești o firmă de transporturi, nu? Poți rezolva această situație prin transportarea materialelor cu ajutorul unei remorci. Tot ce trebuie să faci este să o atașezi corect la mașina ta și apoi să încarci materialele. Odată ajuns la destinație trebuie să dai jos din remorcă încărcătura, iar acest lucru poate fi dificil când materialele sunt grele sau voluminoase. Cel mai ușor mod este de a descărca cu ajutorul unei remorci cu sistem de basculare.

La ce poți folosi o remorcă cu sistem de basculare

Unei case noi îi trebuie și pavaj nou, iar dacă te gândești să faci o alee din beton, trebuie să ai în vedere materialele necesare. Poți descărca o remorcă de nisip în câteva ore cu ajutorul unei lopeți sau poți apela la sistemul de basculare a remorcii. Și toată treaba ar dura mult mai puțin. În general, remorca cu sistem de basculare te ajută atunci când vrei să transporți mărfuri precum nisip, asfalt, pământ, pietriș sau chiar cereale. Totuși, nu este exclus să transporți și orice alt tip de material îți este necesar, precum lemne, țevi de metal sau piese de mobilier. Nu uita însă, că nu trebuie să depășești limita de greutate admisă de structura remorcii. De asemenea, atunci când termini proiecte de construcție, poți încărca în remorcă materialele nefolosite sau uzate pentru a le descărca mult mai ușor în locuri special amenajate pentru reciclare.

Reguli de manevrare a remorcii cu sistem de basculare

Deși remorca basculabilă facilitează transportarea unor mărfuri voluminoase și grele, manevrarea sa trebuie să fie făcută cu grijă. Pentru a putea încărca mărfuri în remorcă, primul pas pe care trebuie să îl ai în vedere este să cuplezi remorca la mașină. Altfel, greutatea materialelor ar putea cauza răsturnarea remorcii. Tot la capitolul încărcătură este important să știi că toate materialele se distribuie în remorcă în mod egal, pentru a nu risca răsturnarea ansamblului sau căderea mărfurilor.

De asemenea, asigură-te că în momentul în care vrei să folosești sistemul de basculare al remorcii este destul loc liber pentru a descărca și a manevra ulterior materialele transportate. Nu uita să cobori partea basculabilă a remorcii înainte de a pleca la drum, deoarece există riscul ca ansamblul să își piardă stabilitatea. În ceea ce privește măsurile de siguranță, trebuie să fii foarte precaut chiar dacă remorca pe care o folosești este nouă. Ai grijă să nu te așezi sub partea basculabilă!

Avantajele și dezavantajele remorcii cu sistem de basculare

Dacă nu te-ai hotărât încă să îți cumperi o remorcă basculabilă, îți prezentăm noi avantajele și dezavantajele unui asemenea utilaj.

Care sunt beneficiile unei remorci basculante

Acum că ai descoperit ce este și la ce îți folosește o remorcă cu sistem de basculare, uite câteva plusuri care să te ajute în alegerea unei remorci potrivite pentru nevoile tale.
  1. Remorca cu basculă nu are transmisie sau motor care să se strice. Deci nu trebuie să îi faci schimbul de ulei sau să o alimentezi cu carburant.
  2. Este mai avantajos să cumperi o remorcă cu sistem de basculare decât un tir cu basculă. Probabil că nu ai nevoie să transporți materiale în fiecare zi, așa că achiziționarea unei remorci te scapă de cheltuieli prea mari.
  3. Sunt versatile, ceea ce înseamnă că le poți folosi după bunul plac și poți transporta cu ele tot ce ai nevoie.
  4. Poți decupla remorca fără să descarci materialele și apoi poți cupla altă remorcă imediat. În ceea ce privește autoturismele basculante, este nevoie să descarci mărfurile pentru a putea transporta altceva.
  5. Costurile de întreținere ale remorcii cu sistem de basculare sunt mici, întrucât nu au piese complexe, speciale sau costisitoare.
  6. Asigurarea pentru remorcă costă mai puțin față de asigurarea pentru un autoturism basculant.
  7. Nu sunt foarte înalte, astfel este ușor să ajungi la încărcătură din exteriorul remorcii.
  8. Consumul de carburant al mașinii este mai mic atunci când îi atașezi o remorcă față de consumul unui tir cu basculă.
  9. Nu este necesară forța pentru a descărca materialele de construcție datorită sistemului de basculare.

Ce presupun dezavantajele remorcii cu sistem de basculare?

Totuși, trebuie să ai în vedere și dezavantajele care vin la pachet cu remorca, iar printre acestea am putea vorbi despre:

  1. Manevrarea dificilă în spații mici. Ansamblul format din mașină și remorcă este foarte lung, atingând lungimi de peste 8 metri.
  2. Bateria pompei hidraulice cu care funcționează sistemul de basculare poate avea o autonomie destul de redusă. Este recomandat să verifici starea bateriei înainte de a începe să încarci materiale în remorcă.
  3. Poți căra doar mărfuri care nu depășesc capacitatea maximă admisă de structura remorcii, în ceea ce privește greutatea.

Îți recomandăm să alegi o remorcă potrivită nevoilor tale pentru a-ți ușura munca. După cum vezi, raportul dintre plusurile și minusurile remorcii cu sistem de basculare este unul avantajos. Iar dacă te decizi să comanzi o remorcă, trebuie să te asiguri că o poți conduce. Adică, trebuie să deții permis și pentru categoria BE, dacă remorca depășește 750 de kg. În cazul remorcilor mai ușoare, categoria B este îndeajuns.

Trebuie să mai știi și că remorca pe care o comanzi vine la pachet cu documentele necesare pentru a o înregistra la Registrul Auto Român. Nu uita să îți iei la tine tot timpul actele necesare, atât ale tale cât și ale mașinii și remorcii. Este important și să le verifici valabilitatea înainte de a pleca la drum. De asemenea, știai că poți transporta orice materiale îți sunt necesare, indiferent de vremea de afară? Pe site-ul nostru găsești componente auxiliare pentru remorca ta. De exemplu, dacă plouă sau ninge, poți să îți accesorizezi remorca cu un schelet și o prelată pentru a proteja mărfurile transportate. Iar dacă te gândești să pleci la drum după ce trece vremea mohorâtă, poți să folosești apărătorile de noroi, tot pentru a feri încărcătura de mizeria de pe carosabil. Îți dorim drumuri bune și fără incidente. Spor în toate!

pixel