Fier sau aluminiu: ce sistem de închidere pentru remorcă să alegi
Fier sau aluminiu: ce sistem de închidere pentru remorcă să alegi
Când pleci la drum cu remorca ta, te asiguri întotdeauna că încărcătura este în deplină stabilitate. Iar pentru a spori încrederea că vei ajunge la destinație cu bine, ai nevoie de garanția unui sistem de închidere pentru remorcă ideal. Închiderea obloanelor remorcii asigură marfa în spațiul de depozitare a remorcii pentru ca ea să nu cadă în timpul mersului. Totuși, ce faci dacă închizi obloanele, iar pe drum, balamalele cedează sub greutatea mărfurilor transportate? Probabil că feroneria are potrivire completă cu structura obloanelor remorcii sau materialul elementelor de feronerie este deteriorat. De aceea, îți recomandăm să iei în calcul înlocuirea sistemului de închidere al obloanelor. Așadar, în acest articol îți vom arăta cum să alegi sistemul de închidere pentru remorcă, ce materiale sunt potrivite pentru feroneria ei și de ce să alegi un sistem de închidere antifurt pentru autoremorca ta. Hai să vedem.
Cum alegi sistemul de închidere potrivit pentru remorcă
Remorcile noi au avantajul de a avea elemente și componente intacte și realizate cu cele mai noi tehnologii. Dacă ai optat, însă, pentru o remorcă second-hand, există posibilitatea ca feroneria să fie uzată sau balamalele să fie slăbite. De aceea, este recomandat să înlocuiești sistemul de închidere înainte de a cupla remorca la autoturism. Și pentru a alege corect sistemul de închidere, trebuie să stabilești cu exactitate modelul remorcii. Poți găsi închizători pentru obloane special realizate pentru modelul pe care îl deții. Totuși, dacă este un model mai vechi, atunci trebuie să faci câteva măsurători pentru a te asigura că elementele de feronerie vor putea fi montate la final. Poți să măsori fie închizătorile pe care la are deja remorca, fie spațiul de montare de pe utilaj. În principal, este important să stabilești distanțele dintre găurile de prindere ale închizătorilor și diametrul acestora. Ulterior, măsoară lungimea totală a închizătorii pentru a nu achiziționa una care să nu se potrivească cu remorca. De asemenea, este important să alegi elemente realizate din materiale rezistente și de înaltă calitate.
Avantajele sistemului de închidere din fier pentru remorcă
Închizătorile pentru oblonul remorcii suportă tensiuni foarte mari atunci când așezi în spațiul de depozitare încărcături voluminoase și grele. Tocmai de aceea, feroneria de fier este recomandată pentru asigurarea închiderii etanșe a obloanelor de remorcă. Închizătorile de fier sunt rezistente datorită densității fierului. Elementele de fier rezistă la închideri și deschideri constante fără a se rupe, a se îndoi sau a crăpa. Totuși, putem identifica și câteva dezavantaje ale sistemului de închidere din fier:
- Elementele de fier ruginesc ușor dacă nu sunt tratate, iar deschiderea oblonului va fi mult mai dificilă. De asemenea, rugina poate ataca și pereții laterali ai remorcii cauzând daune mai mari.
- Închizătoarele din fier pot produce răni grave dacă te accidentezi la degete atunci când închizi și deschizi remorca.
Sistem de închidere din aluminiu pentru remorcă: beneficii
În ceea ce privește sistemele de închidere pentru remorcă fabricate din aluminiu, acestea au un avantaj important: elementele de feronerie nu ruginesc. Așadar, acest sistem este rezistent la condițiile meteorologice nefavorabile, iar tu vei putea deschide și închide oblonul fără grija blocajului cauzat de rugină. Cu toate acestea, închizătorile de aluminiu vin și cu dezavantaje. Pentru că aluminiul este un metal ușor și cu densitate mică, elementele de închidere ar avea o durată de viață mai mică. De asemenea, aluminiul este și un metal bun conducător de căldură. Așadar, în zilele calde de vară, închizătorile s-ar încălzi și s-ar dilata, îngreunând utilizarea lor.
Pași pentru întreținerea sistemului de închidere pentru remorcă
O durată de viață îndelungată a componentelor remorcii nu este dată doar de calitatea materialului sau a fabricației, ci și de felul în care le îngrijești. Așadar, pentru a te bucura cât mai mult timp de funcționalitatea remorcii tale, iată câțiva pași pe care să îi urmezi în întreținerea sistemului de închidere:
- Verifică des elementele de închidere și ia în considerare schimbarea lor dacă observi deja fisuri, îndoituri sau rupturi.
- Verifică de rugină șuruburile care asigură prinderea sau strânge-le dacă observi că sunt slăbite.
- Verifică zonele dimprejurul sistemului de închidere, în caz că pot apărea deteriorări de orice fel.
- Lubrifiază des balamalele pentru a asigura funcționalitate optimă.
- Testează rezistența oblonului remorcii la șocuri mecanice puternice pentru a vedea dacă sistemul de închidere este funcțional.
- Curăță elementele de închidere ori de câte ori observi că ele sunt murdare.
De ce să alegi sistem de închidere antifurt pentru remorcă
Dacă îți faci griji pentru remorca ta atunci când o lași nesupravegheată, poate că ar trebui să optezi pentru un sistem de închidere antifurt pentru cuplă. Aceste sisteme blochează posibilitatea de cuplare a remorcii la o altă mașină, astfel încât hoții să nu poată pleca cu remorca ta și încărcătura din interior. Poți alege dintr-o varietate de modele de sisteme antifurt, începând de la un simplu lacăt până la o componentă special realizată. Avantajul sistemelor de închidere antifurt pentru utilaj se rezumă și la faptul că le poți folosi chiar și atunci când remorca este cuplată la mașină, pentru a avea siguranța că nu va putea nimeni să decupleze ansamblul. Iar materialul de calitate înalt asigură rezistență la șocuri, lovituri și chiar și la condiții meteorologice nefavorabile.
De asemenea, trebuie să verifici dacă sistemul antifurt se potrivește cu modelul și dimensiunea remorcii tale. Așadar, dacă ești în căutarea unui sistem de închidere fii atent la:
- dimensiunile elementelor de feronerie necesare;
- materialul din care sunt realizate închizătorile;
- distanțele de montare ale închizătorilor;
- elementele adiționale necesare, precum șuruburi.