Alege limba
și țară
Bulgarian
Czech
Danish
German
Greek
English
Spanish
Estonian
French
Italian
Lithuanian
Latvian
Dutch
Norwegian
Polish
Portuguese
Slovak
Slovenian
Swedish
Ukrainian

Cum alegi corect o remorcă: remorcă auto cu o singură osie sau cu două osii

2021-05-20
Cum alegi corect o remorcă: remorcă auto cu o singură osie sau cu două osii

Cum alegi corect o remorcă: remorcă auto cu o singură osie sau cu două osii

Alegerea unei remorci auto nu trebuie să fie un proces complicat. Cu toate acestea, dacă ai început să te documentezi, cu siguranță ai dat peste o mulțime de variante. Și cum investiția propriu-zisă nu este una de neglijat, sigur vrei să faci achiziția potrivită. Pe scurt, ai nevoie de o remorcă auto care să te ajute să duci la bun sfârșit fiecare transport, dar și de o remorcă rezistentă, încăpătoare și sigură pentru traseele pe care le ai de parcurs. Iar opțiunile tale pleacă de la două variante:

  • remorci cu o axă;
  • sau remorci cu două axe sau cu axe tandem.

Așadar, ce alegi între o remorcă auto cu o singură osie sau cu două osii? Ei bine, la această întrebare o să găsim răspuns în articolul de astăzi. Utilizarea remorcilor cu o axă sau cu două axe Este important de știu că atât remorcile cu o osie cât și cele cu două osii pot fi folosite în diverse operațiuni de transport. Astfel, poți alege o remorcă de tipul:

  • remorcă cu sistem de basculare pe spate;
  • remorcă cu sistem de basculare pe trei laturi;
  • remorcă cu sistem de structură închis;
  • remorcă pentru transport autovehicule sau motociclete;
  • remorcă pentru transport produse/materiale diverse.

În același timp, indiferent de tipul de remorcă ales, ai mereu posibilitatea accesorizării. În acest fel, cu ajutorul accesoriilor dedicate poți asigura marfa transportată sau extinde funcționalitatea și accesibilitatea remorcii tale.

Remorci cu frâne sau fără frâne

Remorcile cu o osie și cele cu două osii pot fi dotate cu sistem de frânare independent. Sau, desigur, acest sistem de frânare poate lipsi, caz în care autovehiculul asigură decelerarea remorcii prin sistemul propriu de frânare.

Cum alegi remorca?

În funcție de autovehiculul pe care îl vei folosi în transportul acesteia. Și, desigur, în funcție de specificul transportului în sine. Atunci când vorbim de greutăți mari, ce depășesc 750 kg, legea impune o remorcă dotată cu sistem de frânare independent. Iar pentru autorizare la 100 km/h ai nevoie, în mod obligatoriu, de amortizoare la roți. Pentru remorcile cu o greutate admisă de până în 750 kg, sistemul de frânare nu este obligatoriu. În acest caz, autorizarea la 100 km/h se poate obține și în lipsa amortizoarelor la roți.

Remorcă auto cu o osie sau cu două osii

După ce te-ai hotărât să alegi o remorcă dotată sau nu cu sistem de frânare este timpul să iei o decizie și în ceea ce privește sistemul de prindere. Adică, să cumperi un produs dotat cu o osie sau cu două osii.

Avantajele și dezavantajele remorcilor cu un singur ax

În primul rând, remorcile cu un singur ax sunt mult mai ușoare decât cele cu două. Le poți manevra mai ușor, iar remorca în sine poate fi manipulată chiar și cu propriile mâini, dacă acest lucru este necesar. În plus, datorită dimensiunilor și gabaritului reduse, ai acces mai rapid și mai ușor la marfa transportată. Remorciile cu o osie sunt fiabile și rezistente, însă pot fi mai instabile la drum atunci când greutatea transportului este una ridicată sau atunci când drumul este vălurit ori denivelat. Dezavantajul principal? Cantitatea limitată de marfă care poate fi transportată cu o astfel de remorcă. Mai precis, sarcina optimă pe fiecare roată nu trebuie să depășească 250-450 kg.

Avantajele și dezavantajele remorcilor cu două axe

Remorciile cu două osii sunt destinate transportului de mărfuri grele sau voluminoase. În acest caz sarcina pe roată depășește 450 kg, ceea ce înseamnă că se pot transporta fără probleme aproximativ 1.8 tone de marfă. Acest tip de remorcă asigură o stabilitate bună pe suprafețele de drum inegale sau vălurite datorită roților suplimentare din dotare. Structura remorcilor cu două axe este una rezistentă, fiabilă și durabilă. Desigur, o astfel de remorcă este mai greu de manipulat. De exemplu, nu o vei putea roti manual, sau vei avea dificultăți în descărcarea / încărcarea mărfii în lipsa unor utilaje ajutătoare.

Costuri de achiziție pentru remorci auto cu o osie sau cu două osii

De cele mai multe ori, o remorcă cu o singură osie va avea un preț de achiziție mai mic decât o remorcă cu două osii. Așadar, dacă ai un buget limitat și nu ai nevoie să transporți marfă voluminoasă sau foarte grea, remorca cu un singur ax poate fi alegerea potrivită pentru tine. Înainte de a cumpăra un produs asigură-te că investiția ta poate fi amortizată într-un timp scurt. În plus, asigură-te că remorca te poate ajuta cu adevărat să finalizezi cu succes și în siguranță fiecare transport. Mare atenție: ai nevoie și de un autoturism capabil să transporte remorca aleasă. De exemplu, pentru o remorcă cu două osii vei avea nevoie de o putere de tracțiune mai mare decât în cazul unei remorci cu o singură o osie.

Concluzii despre alegerea corectă a unei remorci

După cum vezi, alegerea remorcii auto nu este un proces complicat. Desigur, ai nevoie de o scurtă documentare pentru a investi inteligent și pentru a evita posibile situații neplăcute. Așadar, nu uita să verifici dacă autoturismul tău poate transporta o remorcă, dacă ai nevoie de autorizare pentru 100 km/h sau dacă remorca trebuie să fie dotată cu sistem independent de frânare sau cu amortizoare la roți. Apoi, stabilește ce tip de marfă trebuie să transporți. În funcție de acest criteriu îți vei da seama dacă ai nevoie de o remorcă auto cu o singură osie sau cu două osii. Remorca cu un ax este mai ușoară însă, cu ajutorul ei, poți transporta un volum limitat de marfă. Iar acest neajuns este eliminat de capacitatea extinsă a remorcii cu două axe.

Tot ce trebuie să știi despre finalizarea detarării

Stabilitatea la drum, manevrabilitatea și accesibilitatea trebuie să fie celelalte criterii pe care să lei iei în considerare în alegerea ta. Ți le-am explicat pe toate în rândurile de mai sus. Și, nu în ultimul rând, alege în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție. Cumpără o remorcă solidă, de calitate, care să reziste în timp, indiferent de specificul transporturilor. Dacă ai nevoie și de alte informații, nu ezita și contactează-ne.

Recomandate

pixel