Ce înseamnă ,,zincare” și de ce atât remorcile cât și piesele pentru remorci sunt zincate

2021-08-06
Ce înseamnă ,,zincare” și de ce atât remorcile cât și piesele pentru remorci sunt zincate

Ce înseamnă ,,zincare” și de ce atât remorcile cât și piesele pentru remorci sunt zincate

Protejarea metalului remorcilor și a pieselor ce le alcătuiesc este foarte importantă dacă vrei ca investiția ta să fie pe termen lung. Există mulți factori externi care pot afecta calitatea metalelor din care sunt confecționate vehiculele remorcabile și pot conduce la o deteriorare prematură a produsului. Unul dintre aceștia este reprezentat de coroziune, un proces de descompunere cauzat de asaltul chimic sau electrochimic asupra metalelor. În acest sens, materialele din compoziția accesoriilor sau cadrului remorcii au nevoie de o acoperire suplimentară care să le asigure protecție anticoroziune. Soluția eficientă pentru asigurarea protecției este zincarea. Află și tu ce înseamnă zincare, ce presupune și care sunt avantajele acestui procedeu pentru apărarea metalelor remorcii împotriva coroziunii și a apariției ruginii.

Protecție sporită împotriva ruginii prin acoperirea cu zinc

Una dintre cele mai întâlnite probleme pe care le poate întâmpina tinichigeria remorcii tale auto este reprezentată de rugină. Aceasta este cea mai comună cauză a alterării și descompunerii metalelor și poate fi o adevărată bătaie de cap pentru utilajele tale. Soluția eficientă împotriva acestui atac este acoperirea cu zinc sau zincarea. Zincarea reprezintă procesul prin care materialele metalice specifice vehiculelor sunt acoperite cu un strat subțire de zinc, cu scopul protejării contra coroziunii. Deoarece metalul reprezintă cea mai mare parte din construcția unei remorci auto, apărarea împotriva condițiilor atmosferice și a factorilor ce pot cauza degradarea este esențială. O suprafață slab protejată sau cu protecție inadecvată poate favoriza deteriorarea prematură și, implicit, pierderea bunului în care investești. Pentru a înțelege cum funcționează acest scut, trebuie să cunoști îndeaproape cum se realizează procesul de zincare termică. În cele ce urmează, noi îți punem la dispoziție informațiile necesare.

Zincarea termică: soluția eficientă anticoroziune pentru remorci auto

Coroziunea metalului din compoziția pieselor și a cadrului întregii remorci auto poate cauza distrugerea parțială sau totală a vehiculului, sub acțiunea un substanțe și reacții chimice specifice. Dacă vrei să prelungești durata de viață și funcționare în parametrii optimi, trebuie să ai în vedere apărarea anticorozivă. Una dintre cele mai utilizate metode de protecție este zincarea termică. Acest procedeu este realizat după câțiva pași caracteristici, în urma cărora rezultă scutul antieroziune. Modalitatea zincării termice deține un loc fruntaș printre opțiuni datorită stratului gros ce asigură o rezistență îndelungată. Spre exemplu, în comparație cu electro-galvanizarea, acoperirea cu zinc a metalelor remorcii nu are doar un rol preponderent estetic, ci acționează ca un adevărat scut consolidat pentru piesele exterioare. Astfel, tinichigeriei vehiculului tractabil îi este asigurată durabilitatea în timp. În plus, opțiunea zincăriii termice aduce și un sprijin considerabil pentru portofelul tău. Gândește-te doar că nu vei mai fi nevoit să schimbi piesele și accesoriile foarte des, iar remorca nu se va deteriora în primul an de la achiziție. De altfel, iată cum se realizează zincarea la cald a pieselor și a obiectului remorcabil.

Etapele procesului de zincare termică la autoremorcă

Zincarea propriu-zisă se realizează prin scufundarea produsului în metalul fierbinte, topit. Această acțiune este efectuată atunci când acesta are o temperatură de aproximativ 450 grade Celsius, iar materialul este ținut în baia de zinc până ce obiectul metalic ajunge la aceeași temperatura. Pe de altă parte, pentru ca acest procedeu să fie unul eficient, produsul trebuie pregătit corespuzător în prealabil. Există câțiva pași indispensabili pentru ca protecția anticoroziune să se prindă așa cum trebuie de metalul pieselor și accesoriile. Printre aceștia se numără următorii:

  • realizarea unui proces de degresare a metalului, cu ajutorul unei substanțe acide;
  • aplicarea unei soluții ușor acide care să îndepărteze rugina;
  • curățarea substanței de îndepărtare a ruginii prin spălare;
  • administrarea unui soluții de clorură de sodiu la cald, pentru a bloca viitoarea oxidare a materialului;
  • anterior scufundării în zinc, obiectul metalic este bine uscat.

De regulă, acoperirea cu un strat subțire de zinc este efectuată asupra materialelor din oțel turnat și fontă pentru ca zincarea să reziste mai mult în timp. În plus, produsele protejate prin zincare la cald sunt reciclabile. De asemenea, un alt detaliu important este reprezentat de condițiile specifice în care se poate realiza acțiunea de zincare termică.

Cerințe esențiale pentru piesele destinate zincării

Bineînțeles că procedeul acoperirii cu zinc este eficient 100% doar în cazul în care specificațiile tehnice sunt respectate întocmai. Atunci când te-ai hotărât asupra acestei execuții, piesele sau accesoriile remorcii trebuie să îndeplinească anumite condiții. Este necesar ca piesele să dispună de spații de dimensiuni potrivite pentru aerisirea corespunzătoare a orificiilor ermetice. De asemenea, verificarea rezistenței metalice nu trebuie evitată deoarece obiectul se poate deforma în baia de zinc. Pe de altă parte, suprafața cadrului metalic nu trebuie să aibă urme de ulei sau grăsime, fisuri de dimensiuni mari, incluziuni din materiale diferite, pete de oxidare sau alte semne asemănătoare. Acest aspect este important deoarece existența oricărui detaliu enumerat mai sus poate determina acoperirea neuniformă, aspect nesimetric și performanță mai scăzută la factorii exteriori. Acum că ești informat despre ce înseamnă zincare și care sunt particularitățile procesului, îți prezentăm câteva dintre avantajele de care te bucuri.

Avantajele zincării la cald pentru piesele remorcii

În comparație cu celelalte procedee de apărare împotriva acțiunii coroziunii, zincarea la cald reprezintă cea mai bună metodă de protecție. Față de opțiunile electro-galvanizării sau vopsirii, turnarea unui strat de zinc asigură durabilitate îndelungată. Dacă alegi zincarea la cald, printre avantajele de care te bucuri tu și remorca ta se numără:

  • rezistență crescută pe perioade foarte lungi, de până la 50 de ani;
  • acoperirea uniformă a suprafeței metalice;
  • control facil asupra stării materialului zincat;
  • rezistență sporită la vibrații;
  • timp redus de realizare a procedeului;
  • costul redus al manoperei;
  • întreținerea stratului de zinc nu este necesară;
  • protejarea prin zincarea la cald reduce poluarea datorită solvenților nedăunători;
  • obiectele metalice zincate pot fi reciclate pentru realizarea altor produse.

După cum poți observa, există o mulțime de avantaje de care beneficiezi, dacă alegi această modalitate de protecție pentru remorca pe care o deții.

Parcurge informațiile și pregătește-te întocmai pentru acoperirea cu strat de zinc a produselor tale. Înainte de realizarea procedeului, te sfătuim să te asiguri că ești în temă cu toate detaliile esențiale.
Ne poți contacta pentru orice nelămurire, iar noi îți răspundem în cel mai scurt timp. Sperăm ca acest articol să îți fie de mare folos!

Recomandate

Antifurt universal pentru cuplă remorci auto AL-KO

Antifurt universal pentru cuplă remorci auto AL-KO

203,99 RON20399 pct.
pixel